Metformin, vagy Diaprel? 2. típusú cukorbetegségemre Merckformint szedtem (2x850mg), de CT vizsgálatok miatt átállítottak Diaprel-re (1x60mg). Gond nélkül visszatérhetek a Metforminra?
A Metformin, és a CT vizsgálatnál használt kontraszt anyag nem tűrik egymást, ezért kell másra átállni.
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Egyszer tőlem is kérdezték CT vizsgálat előtt, hogy szedek-e a cukorra valami gyógyszert. Mondom, hogy metfomint szedek. Kérdezték, felfüggesztettem-e a szedését a CT felvétel idejére? Mondom nem mondott nekem ilyent senki. Na jó, akkor nem adunk kontraszt anyagot, mondták és elkészült úgy a felvétel és tudták így is használni.
Egyébként utána olvastam, egy-két napig ki kell hagyni, utána megint szedhető, mert addigra kiürül a szervezetből a kontraszt anyag.
Viszont ha mást adtak helyette, az lehet, hogy független a CT vizsgálattól, de lehet, hogy csak arra az időre írták, hogy ne okozzon gondot a gyógyszer kihagyása.
Ezt csak az orvos tudhatja, aki írta a helyettesítő gyógyszert. Tőle lehetne megtudni a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!