Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Epekőműtét 35 hetes terhesen...

Epekőműtét 35 hetes terhesen megszülesztenek?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, hogy pár napja vagyon fájt az oldalam de azt mondták, hogy mivel utolsó trimeszterbe vagyok ez természetes, pihenjek sokat. De egyszercsak hirelen egy reccsenő hangot hallottam és olyan iszonyatos fájdalom jött abba a pontba ahol fájt a jobb oldalam, hogy azthittem ottmaradok. Utána néztem az interneten, hogy a tüneteket nézve valószinűleg epekövem van és ilyenkor meműtenek, de irták aztis, hogy egy kismamát emiatt megis szülesztettek, amiatt kicsit megijedtem, nemtudom forduljak e egyből orvoshoz vagy inkább várjak hátha enyhül. Aki volt más hasonló cipőbe kérem irja le, ő mit tett és, hogy mi volt. ELőre is köszönöm a válaszokat.

2015. júl. 6. 09:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Fordulj orvoshoz
2015. júl. 6. 10:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi de előbb hova menjek?
2015. júl. 6. 10:14
 3/12 anonim ***** válasza:

Az epekő feloldására van más módszer is. A kerti porcsin tartalmaz olyan anyagokat amik oldják az epekövet.

Porcsint fogyasztva néhány nap múlva enyhülnek a tünetek, megszűnnek a görcsök. De az epekő feloldásához, hónapok esetleg évek kellhetnek.

Volt egy szakácskönyvem amiben olvastam, hogy az ókori görögök már alkalmazták a tojáskúrát az epe bántalmak kezelésére. Ami abból állt, hogy első nap reggelén, ébredés után elfogyaszt egy tojást második nap kettőt, harmadik nap hármat, és így tovább egészen tizenkettő tojásig. Ezután két hétig minden reggel tizenkét tyúktojást fogyasztottak.

Majd idővel rájöttek, hogy a tojás zsírtatalma indítja be az epeműködést, ezt követően egy szelet szalonnára ütöttek három tojást, és azt fogyasztották abban a két hétben.

Az én elgondolásom szerint, az ókorban még nem voltak ilyen méretűek a tyúkok, tojások, bőven meg lehetett enni tizenkét darabot.

Ha kiveteted az epédet, azután idővel még a cukorbetegséggel is küzdened kell!

Ha a porcsint választod, mellé még fogyassz bőségesen feketeretket, az is segít az emésztésben.

De előbb kérjél egy ultrahangot a dokitól, lehet mégsem az epekő a ludas.

2015. júl. 6. 10:21
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszt.énsem szeretnék egyből műtétre menni meg ha tehetem az orvosokat is kerülöm.
2015. júl. 6. 10:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Az epekő nem reccsen, menj orvoshoz.
2015. júl. 6. 10:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Megyek és lesz ami lesz.
2015. júl. 6. 10:33
 7/12 anonim ***** válasza:
De a műtétbe bele ne egyezz!
2015. júl. 6. 10:37
 8/12 anonim ***** válasza:
A háziorvos ad beutalót minden hova
2015. júl. 6. 10:39
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy magánklinikát kerestem fel alhasi görcsökkel ultrahangal állapították meg a 12 milliméteres epekövemet. Belgyógyász foglalkozik a témával
2015. júl. 6. 10:42
 10/12 anonim ***** válasza:

jo hogy egy 35 hetes terhesnek porcsint ajánlasz....

terhesség alatt valoszinű nem is lehet...

először mindenképpen meg kell állapitani hogy az van e, háziorvos ad beutalot.elöször oda menj,

majd kiderül hogy semmi bajod nincs ez tuti.

2015. júl. 6. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!