2/5 anonim válasza:
Állítólag a hajlamot lehet örökölni (ez sokfajta függőség esetén igaz), de én amondó vagyok, hogy inkább a családi minta rögzül az emberekben és megfelelő élethelyzetben ehhez (az egyébként általuk is elítélt) mintához fordulnak (hiszen erről már van tapasztalatuk).
3/5 anonim válasza:
A halamot lehet. De ha nem iszol akoholt (a népesség meglepően nagy hányada ha teheti nem iszik amúgy), akkor nem leszel alkoholista.
4/5 anonim válasza:
A hajlamot lehet örökölni sajnos. Édesapámnak elég komoly depressziója volt és azért ivott. Ami nálam is kezd jelentkezni, mármint a depresszió. Segítségre lett volna szüksége, de anyám nem foglalkozott vele, ő pedig magától nem fordult segítségért. Idén lesz 9 éve, hogy itt hagyott. Azért írtam egyes számban, mert anyám inkább örült neki, hogy meghalt... Csak én szerettem igazán, viszont még kicsi voltam és nem tudtam érdemben segíteni.
5/5 anonim válasza:
Közvetve a hajlamot lehet, de csakis a te döntésed, hogy mikor iszol vagy sem és mikor kérsz segítséget, ha esetleg nem tudod már kontrollálni magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!