Mennyi az esélye hogy cukorbeteg leszek, ha mindkét nagymamám az?
Figyelt kérdés
Nagyobb az esélye mint átlagosan vagy nem befolyásol semmit?2015. jún. 25. 13:29
1/6 anonim válasza:
Igen nagyobb az esélye, mivel a génekben benne van örökölheted.
2/6 anonim válasza:
I-es típusú cukorbetegségnél jó esélyed van rá, hogy öröklöd, de a II-es típusú cukorbetegség ellen bőven lehet tenni.
3/6 B.Ági válasza:
Bizony, a 2-esből ki is lehet lábalni pl. ha kiugróan erős lelki megrázkódtatás okozta.
4/6 anonim válasza:
Ezekszerint nem vagy cukorbeteg..tehát az 1-es típust megúsztad..
Ha nem tolod magadba állandóan a sok édességet, ebédre nem eszel sok nokkedlit kenyérrel, vacsorára még két hambit is, amit jó édes üdítővel nyomatsz, akkor nem áll fenna veszélye..
nekem hosszú évekbe telt, amire megszabadultam a felesleges 25 kilómtól, nem eszem a fentieket, és most reggel 5,6 volt a cukrom..
megúsztam, már figyelek mit, mennyit eszem..
ja, és apai ágon mindenk 2-es cukros volt..mert minden olyant ettek, amit nem kellene.
5/6 Juliavin07 válasza:
Sokat olvastam a témában, mert engem is érint. A nagyszülők gondolom 2-es típusúak. Arra valóban van esély, hogy örökli a leszármazott, ha nem tesz ellene abszolút (rendszeres mozgás és étkezés, minden fehérliszt kerülése, bizonyos gyógyszerek is hajlamosítanak a 2-es típusra..) Viszont az 1-es típus teljesen más. Az egy autoimmun betegség, ahol elkezdenek pusztulni az inzulintermelő sejtek, majd elkerülhetetlenné válik az inzulinpótlás egy életen át. Ezt a betegséget nem tudják mi váltja ki, de nem annyira a genetika, mint a 2-est (gyanakodnak pl vírusokra). Ha öröklődik is, inkább apai ágon, de nem közvetlenül. Az, hogy megúszta az illető az 1-est, ha betöltött bizonyos életkort, nem igaz sajnos. Minél idősebb az illető, annál kisebb az esélye rá valóban, de még 40 felett is kialakulhat nagyon ritkán (van rá példa). Amivel én nem tudok egyetérteni, az a súly-faktor, mivel sem én, sem a környezetemben senki nem túlsúlyos - hanem épp az ellenkezője - és mégis vagyunk szép számban inzulinrezisztensek (a 2-es típus előszobája) és terhességi cukorbetegek (szintén az inzulinrezisztenicia megfelelője).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!