Az agydaganatot semmiképpen sem lehet túlélni?
Olvastam néhány cikket, amiben még a jóindulatú agydaganatok esetében sem prognosztizálnak hosszú életet. Tudom, hogy ezek a számok nem feltétlenül mérvadóak, de gondolom, az sem véletlen, hogy az orvosok ennyi időt becsülnek.
Tehát agydaganat = rövid élet (hiszen rengeteg agydaganat gyerek- vagy fiatal felnőttkorban alakul ki), vagy pár éven belûl halál?
Dehogyisnem. Ha időben fel van ismerve vagy a műtét vagy sugarkezelesek hatásosak.
Csak sajnos van egy formája, ami nagyon gyorsan nő így sajnos inkább előrehaladott állapotban ismerik fel. A többi típusa viszont nem okoz gondot általában.
Köszönöm.
De azt mondják az orvosok, hogy a jóindulatú agydaganatok is "viselkedhetnek" rosszindulatúan, pusztán az elhelyezkedésük miatt. Úgy tudom, pont emiatt sok jóindulatú daganat emiatt műthetetlen.
Karinthy is túlélte. Pedig őt nagyon kezdetleges technikával műtötték.
Irodalom: Utazás a koponyám körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!