Mennyi az optimális PH-ja a vérnek? Veszélyben vagyok?
A vér ph-ja a referencia tartományban 4,5-7,8-ig jelölt.Találtam egy videót,melyben egy praktizáló orvos nagyon megdöbbentő kifejezést tett,miszerint 7,32-7,44-ig kell lennie a vér ph-nak,különben intenzív osztályra kerül az ember. https://www.youtube.com/watch?v=nhWKBiVHCd0#t=122
Mivel ezzel az adattal találkoztam már egy természetgyógyász honlapján,feléledt a gyanúm.
Mellékesen megjegyzem,azt is tudom,hogy a nátrium és a kálium referencia értéke hamis;mert a nátrium ha 142 alá esik kóros.Ha a kálium 5,0 veszélyes,rákra gyanús.
Azt is tudom,hogy az orvostanhallgatók kétféle könyvből,egyik részük a hamisítatlan,másikuk a hamis orvosi tankönyvből tanul.(nátriumra,káliumra vonatkozóan)
Tehát írtam ennek az orvosnak ph ügyben,de válaszképpen visszaküldte az e-mailemet és még a videójához írt kommentemet is kitörölte.
Nekem a vér ph-m 5,5 általában,de volt már 5 is.Intenzív osztályon s egyáltalán,kórházban még nem voltam,de van Hashimoto pajzsmirigy alul működésem.
Kedves lelkiismeretes orvosok,válaszoljatok őszintén!
Honnan veszed azt, hogy kétféle könyvből tanulnak? És akkor az előadásokat is kétféle tanár tartja? És ugye akkor vizsgára is kétféle elnökhöz mennek? Na meg a kórházakban is kétféle ember alá vannak beosztva?
Bocs, de orvos családban nőttem fel, eü-ben dolgozom, de ennyi baromságot amit itt összehordtál még nem hallottam (csak néha itt gyk-n teszi fel egy-két unatkozó hülye a nagy orvosi összeesküvéselméletet a káliumról meg a ph-ról...)
Nem tudom mit jelent a natív szó a vér ph értelmében,ezért nem tudom értelmezni a választ.
2010 óta évenkénti laborvizsgálaton veszek részt a pajzsmirigy miatt,ezen időszak alatt 4x mértek nekem 5,5ös vér ph-t,a debreceni sztk laborjában. 2x mértek Zalaegerszegen,itt érdekes módon más referenciai adatokkal dolgoznak,itt a tartomány 5-7-ig van,itt 1x 6-ot,1x 5-öt mértek. Nem értem,ha a referencia tartományban van az 5,5,akkor miért nem jó! A nátrium-kálium,kálciumra adott választ köszönöm,de a kérdésemre nem értem a válaszokat.
Az,hogy 2félét tanulnak,az orvosok,azt úgy történt,hogy a régebbi tankönyvet már nem adták ki,s az újonnan kiadottban már más adat van.
Akkor sincs értelme a kétféle könyv dolognak ha időben volt változás. Nálunk dolgozik 92 éves orvos és 26 éves is, egyik sem értelmezi különbözőképen az adatokat.
De irigylem a problémáidat. Látom rohadtul ráérsz.
#5: „Az első válaszadó ha orvos,rossz könyvből tanult,a nátrium-kálium értékéről.”
Minden szakmailag releváns könyvben ez van. Meg laikusoknak szóló oldalakon is:
Mostz az, hogy a kálium normálértéke 3,8-5,2 vagy 3,5-5,0 nem nagyon számít. De ha pl. ehelyett 2-3 lenne írva, az már baj lenne. Nátriumnál ugyanez van, 130-150 között nem fogunk kétségbe esni. 100 körül vagy az alatt már inkább.
Persze mértékegységtől is függ, én millimol/literben írtam, mivel általában úgy adják meg. Ha másban adják meg, merőben más lehet az érték, de nem szokás. Szerinted ha az orvosin "rossz könyvből" tanulnak az emberek, akkor melyik a jó könyv? És miért pont az?
Az 5-7-es referenciatartomány vizelet pH-nak még el is menne, nem lehet, hogy azt is néztek a vizsgálat során?
A vér pH nem igazán mehet 7 alá, úgy, hogy hosszan túlélhető legyen. Ha mégis az a referenciatartomány, akkor valami mást mér, valami más módszerrel. De ezt így látatlanban nem tudom. Azért egy képet linkelhetnél erről a laborpapírról (név nélkül persze), ahol látszik, hogy ez a vér pH referenciatartománya, illetve a többi mért paraméter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!