Pánikbetegség? Allergia? Asztma? Kérdés lent!
Én egy 22 éves fiú vagyok aki régen nagyon szeretett élni.
1 éve folyamatosan légszomjam van ami enyhe tünetekkel kezdődött.
A tünetem az az állandó sóhajtozási és ásitási kényszer.
Úgy érzem hogy minden 2-5 percenként nem kapnék levegőt és ösztönösen ásitással vagy sóhajtással próbálok kapni. Ha egy sóhajtozás vagy ásitás sikertelen akkor elkezdek pánikolni és nagyon rossz közérzetem is van. Amint sikeres akkor a közérzetem visszaáll a normálisra de aztán pár perc után megint kezdődik előlről.
Novemberben annyira rosszul voltam hogy mentőt kellett hivni. Kivizsgáltak de nem találtak semmit. Ezt pszihés problémával magyarázták. De nem érzem magam se feszültnek se idegesnek csak akkor ha már tényleg úgy érzem hogy megfulladok. Ilyenkor nem tudok másra gondolni.
Az alvásom zavartalan. Ébredés utána van mikor 1 óráig jól vagyok de van mikor azonnal elkezdődik.
Volt amikor annyira nem kaptam levegőt hogy 20 perc eltelte után a végtag zsibbadásom volt és hőemelkedésem.
A háziorvosomtól kaptam frontin 0.25mg-ot de a problémát nem szünteti meg csak enyhiti.
Remélem van köztetek olyan aki már járt ebben a cipőben és kigyógyult belőle mert én már nem birom tovább!
kardiológus látott már? volt légzőszervi vizsglat?
fordulhatsz pszichológushoz ha pszichés csak ő tud segíteni és nem feltétlenül gyóygszerrel hanem relaxációs és egyéb technikákkal
ez lehet szívprobléma és tüdő de lehet csak pánik-szorongásos betegség
Igen volt tüdőszűrő, ekg, mellkasröntgen, légzésvizsgálat, vérvizsgálat de nem találtak semmit.
Pánik-szorongásos betegséget nem érzem magamon mivel nem szorongok és pánikolni csak akkor pánikolok ha már tényleg nem kapok levegőt.
Belgyógyász, kardiológus?
Sportolsz? Próbáltad magad terhelni, hogy bírod?
Szinte ugyanezzel a problemaval kuzdottem, a taplalkozas az oka. Vagy etelintolerancia vagy hisztamin intolerancia okozza.
Etelintolerancia vizsgalat: www.foodtest.hu
Hisztaminintolerancia: 2-3 napig csak rizs es krumpli fogyasztasa, ha ennyi ido alatt nem javulsz, akkor ezt ki lehet zarni
Nagy valoszinuseggel ezek megoldasok lehetnek a problemadra
Tovabba meretnek egy belaterszto kepesseget a www.paleomedicina.hu -oldalan, ugyanis emiatt vannak a taplalekallergiak, intolernaciak ami megfelelo dieta eseten nehezen, ee teljesen megszuntetheto!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!