Lehetséges, hogy autista vagyok?
Sokszor érzem úgy,hogy más vagyok,általában csöndes vagyok,az iskolában nincsenek barátaim,de nem is bánom.5-en vagyunk testvérek,én vagyok a középső.Csak 3 évesen kezdtem el "beszélni"(csak szavakat mondtam)van saját szobám,az ajtó mindig zárva van,függönyök behúzva.7 éven keresztül versenyszerűen judóztam,de kb. 3 hónapja hagytam abba,mivel kiközösítettek.Ugyan nem szoktam nagyon beszélgetni,mégis ha van valami akkor képes vagyok verekedni,de akkor viszont nem állok le.
Nemtudom,hogy ez csak egy ilyen kamaszkori változás,vagy tényleg van e valami bajom.
Segítséget előre köszönöm.
14/L
Ennyiből még nem nagyon lehet megmondani. Rengeteg neurotipikus van aki nem nagyon szokott beszélgetni, meg kiközösítik, de egyébként teljesen normális.
Annyit tudnék mondani, hogy én nem vagyok agresszív alapból de ha tényleg nagyon kiidegel valaki akkor hajlamos vagyok nekiesni, vagy valami mást falhoz vágni, széttépni. Volt már rá példa hogy suliban hetek óta szekált egy srác, egyik szünetben belöktem a sarokba és addig vertem amíg be nem csöngettek.
14/l aspergeres
lehetséges, igen. Előbb fel kell keresni egy szakembert, de hidd el, hogy elsőre ő sem fogja azt mondani, hogy igen is az vagy, legfeljebb gyanús, akkor meg kivizsgálást indít el, amiből már kiderülhet.
Ám én is ilyen voltam, amikor annyi idős voltam, mint te. Mindenkinek neki mentem, kényszereim voltak, azt mindenkire ráerőltettem, ha olyat mondtak, ami nem tetszett, nekik mentem. Négy évesen tanultam meg beszélni, haladzsa szavaim voltak.
Eltelt 10 év, a verekedésről leszoktam, mostanában az interneten szoktam veszekedni, ha összeveszek valakivel, életveszélyesen megfenyegetem, csináltam ilyet a tág családon belül is, megfenyegettem őket, nagyon durva volt, komolyan de inkább nem részletezem. Lényeg, hogy emiatt kellett pszichiáterhez mennem, ma voltam harmadjára nála, már gyógyszer is írt, mert én mellette hallucinálok is de csak este, de azt mondta hogy nem vagyok skizofrén ebben szinte biztos is volt. Mióta szedem a gyógyszert, már nem fenyegetek meg senkit, nincsenek olyan nagy dühkitörések mint előtte. Nem hallucinálok. Azt mondta autizmus gyanús vagyok, ezért elküldött pszichológushoz kivizsgálásra, azt hiszem valami teszt lesz. Most jelenleg itt tartok.
Engem is mindig kiközösítettek, és egy munkahelyen se tudok hosszútávon megmaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!