Tudtok ajánlani autista kisfiamnak óvodát Budapesten?
Érdeklődj az AOSZ-nál,vagy valamelyik autimentor szülőnél. Esetleg megoldás lehet, ha a szakértői bizottságtól olyan szakvéleményt szerzel be, amelyben integrálhatónak minősítik gyógyped asszisztens közreműködésével. Nagyon fontos a gyógyped asszisztens benne legyen a szakvéleményben!
Az én kisfiam gyermekkori autizmussal él, és integrált oviba jár gyógyped asszisztenssel, aki csak vele foglalkozik. Nagyon jól döntöttünk, hogy nem a helyi auti oviba írattuk be, mert ott szerintem fele ennyi törődésben, fejlesztésben sem lenne része. Illetve NT viselkedés mintákat lát maga körül.
A csoporttársainak illetve az óvoda dolgoóinak is példaértékű a toleranciája! :-) Nagyon aranyosak.
Szia!
A szakbiz teljes mértékben integrálhatónak tartja, a szakvélemény alapján jelenleg is integráló oviba jár vidéken, NT gyerekek között van, akik befogadták, viszont egyéb okokból Pestre kell költöznünk, ezért a kérdés. Leírnád, (akár privátban), hogy hova jár a gyerkőcöd?
AOSZ-szal felvettem a kapcsolatot már régebben, az autimentorokkal is kontaktoltam, de ők inkább szegregált témában járatosak, én viszont mindenképpen integráló közösségbe akarom járatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!