Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Inzulinrezisztencia visszaford...

Inzulinrezisztencia visszafordítható vagy karban tartható?

Figyelt kérdés
Egy endokrinologus megállapította, hogy IR-em van. 25éves fiu vagyok sovány alkat viszont pocakom az van ami zsiros. A terheléses cukor értékeim cukor 0perc: 5.6 60perc: 11.5 120perc: 9.6 Inzulin: 0perc: 10.9 60perc: 71.2 120perc: 72.2 HOMA-index 2.9. Az orvos aztmondta, hogy diéta, sport, meg gyogyszer és 3hónap múlva kontroll. Szerintetek ezt tényleg lehet kezelni illetve vissza állítani ezt az anyagcsere zavart vagy mindenképp 100% cukorbetegség lessz belőle?

2015. márc. 26. 09:00
 1/4 A kérdező kommentje:
Referencia értékek. 0perc cukor 3.5-6.1 60perc: -10.5 120perc: -7.8(11.5). Inzulin 0perc: 2.5-20.5 HOMA-index: -4.4. Esetleg ha tudok ajánlani egy profi megbízható orvost ez ügyben azt nagyon megköszönném.
2015. márc. 26. 09:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Vissza fordítható. Nem olyan vészes. Mikor sokat voltam rosszul a suliban, akkor arra gondoltak, hogy biztos cukorbeteg leszek vagy vagyok. Elmentünk egy magánklinikára, ahol megállapították, hogy inzulinrezisztencia van. Diéta (nem ettem cukrosat), sport és ennyi volt nálam. A cukros ételeket háttérbe szorítottam, a cukros üdítőket is, ha csak tehettem minden hova gyalog jártam.

3-4 hónap múlva megint elmentem kontrollra, mielőtt elkezdtem dolgozni és közölték, hogy nincs már gond, visszaállt.

A 2-es típusú cukorbetegségtől féltek nálam, de mondták, hogy vissza fordítható, ha figyelek arra, hogy rengeteget mozogjak, akkor a cukros dolgokat is vissza vezethetem óvatosan az értékembe.

Nálam azért alakult ki, mert mindig cukrosat ettem, ittam, de a mozgás elmaradt.

2015. márc. 26. 09:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod ez megnyugtató volt :) És örülök, hogy nállad is minden rendben lett.
2015. márc. 26. 09:18
 4/4 anonim ***** válasza:
A cukorbetegség jól karban tartható, sőt, visszafodítható sok mozgással. Ez lehet napi 1 órás séta, biciklizés, úszás, ilyesmi.
2015. márc. 26. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!