Inzulinrezisztencia visszafordítható vagy karban tartható?
Vissza fordítható. Nem olyan vészes. Mikor sokat voltam rosszul a suliban, akkor arra gondoltak, hogy biztos cukorbeteg leszek vagy vagyok. Elmentünk egy magánklinikára, ahol megállapították, hogy inzulinrezisztencia van. Diéta (nem ettem cukrosat), sport és ennyi volt nálam. A cukros ételeket háttérbe szorítottam, a cukros üdítőket is, ha csak tehettem minden hova gyalog jártam.
3-4 hónap múlva megint elmentem kontrollra, mielőtt elkezdtem dolgozni és közölték, hogy nincs már gond, visszaállt.
A 2-es típusú cukorbetegségtől féltek nálam, de mondták, hogy vissza fordítható, ha figyelek arra, hogy rengeteget mozogjak, akkor a cukros dolgokat is vissza vezethetem óvatosan az értékembe.
Nálam azért alakult ki, mert mindig cukrosat ettem, ittam, de a mozgás elmaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!