Elkaptam az influenzát, ettől felmehet a vérnyomásom és pulzusom?
Igen, pyrogen reakcio hatasara a vitalis parameterek emelkednek: vernyomas, pulzus (1C fokonkent 10-12 vel, legzest 6-7tel percenkent)
Antibiotikumot influenzara eszedbe ne jusson, aemmi ertelme, hiszen az influenzat virus okozza, mig az antibiotikum bakterialis infekciokra hatasos.
Lazcsillapitot vegyel be csak. Milxen eredetu szivproblemad van? Ez a vernyomas eleg magas (bar nekem volt 220/140is... de szedek betablokkolot).
Az antibiotikus terapia azert indokolt az on eseteben, mert van egy korokozo, a streptococcus, ami felso leguti es egyeb fertozeseket okoz. Amennyiben ez nincs jol kezelve, 2-3 het mulva ez a szreptococcus megtamadhatja az izuleteket, veset es a szivet is, ott pedig peri-, myo- es endocarditist okozhat. A szivbillenytuk pedig az utobbi endocardium kettozete, igy ha az begyullad hegesen gyogyulhat, ami akadalyozza a billentyuk normalis zarasat ez pwdig ismert billentyuhibanal kockazatos. Igy mar ertem az antibiotikum emliteset, az On eseteben "biztos ami biztos" alapon kell antibiotikumot szedni.
egy apolo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!