Kellene merjem folyamatosan a vernyomasom ha magas?
Figyelt kérdés
Sziasztok
16 eves vagyok es 3 eve magas a vernyomasom
Iskolai vizsgalaton kuldtek el orvoshoz 148/90 el ,azota szedek gyogyszert.1 eve sulyzoa edzessel kezdtem foglalkozni ,nem hasznalok semmi olyant amitol megnone a vernyomas se porgetok se kreatin se koffein.Nem eszek sosat,pihenek eleget,nem stresszelek,napi 3-4 l-t iszok es ehhez kepest az orvosnal mikor visszamentem 165/100 volt.Nemtudom mi lehet az oka.Lehetnek komoly kovetkezmenyei?kellene merjem rendszeresen?fokhagymat es omega 3 at hasznalok a vernyomas csokkenese remenyeben es az erfalak vedelme erdekeben:)
2015. febr. 11. 19:39
1/7 A kérdező kommentje:
Ja es semmi tulsuly nincs rajtam:)
2015. febr. 11. 19:49
2/7 A kérdező kommentje:
Nem dohanyzom es soha sem fogyasztok alkoholt
2015. febr. 11. 19:52
3/7 anonim válasza:
A mérésnek önmagában nincs jelentősége Én inkább azt a 4 l folyadékot sokallom. Attól is felmegy a vérnyomás. Cukrod?
4/7 A kérdező kommentje:
Nemtudok:/
Napi 160g feherjet es 400g szenhidratot eszek ez kozrejatszik?
2015. febr. 11. 19:57
5/7 A kérdező kommentje:
*nemtudom
2015. febr. 11. 19:57
6/7 anonim válasza:
Lehet a súlyzózást abba kellene hagyni. Vérnyomásodat mér legalább egy hétig reggel és este, írd fel és mutasd meg a háziorvosnak. Ha otthon is magas, nemcsak amikor az orvos méri, akkor lehet másik gyógyszer kell.
7/7 futár 1 válasza:
Nem ártana ha mérnéd folyamatosan,akár több hétig is. Ha lehet naponta háromszor. A gyógyszertárban vagy az orvosnál kaphatsz vérnyomás naplót az leírja mikor kell mérni. Utána orvos! A 24 órás vérnyomásmérő tudna még jó értékeket mutatni,de azt csak orvos rakathatja fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!