Magas a vérnyomásom?
8. Osztaly biologia:
Magas vernyomas okai lehetnek:
STRESSZ, TULSUlY,... Nem kell stresszelni, tessek fogyni!😌
Amint tudok. Azonnal rá is állok.
És ha már van pár elég rossz értékem. Való színű orvos fog fel írni vérnyomás csökkentő gyógyszert? Vagy mit tud még tenni? A stresszt kezelni? stb.
És ez a folytonos orvosi dolgoktól való félelem mitől lehet?
Fehér köpeny szindróma, nagyon sok embernek jóval magasabb a vérnyomása az orvosnál, ha otthon normális, akkor ne foglalkozz vele, hogy ott magas.
Mérd egy hétig otthon nyugalmi állapotban, reggel,délben és este, jegyezd fel az értékeket és ha mindig jó az érték, akkor semmi gond. Nekem is jóval magasabb az orvosnál, mint otthon és majd kiugrik a szivem, bestresszelek. ott. :-))))
Értem.
És ez nem vicc.. Tényleg amint tudok megint nekiállok sportolni. De ma még rajtam van a 24 órás vérnyomás mérő.
Holnap kell visszavinni és akkor megvan a lelet. És hát volt 1-2 rossz eredményem. Most eddig mit csináljak? Mondjam azt orvosnak hogy várjon a vérnyomáscsökkentővel, le sportolom? Ez így elég hihetetlennek tűnik.
Ha rajtad van a 24 órás vérnyomásmérő, akkor abból majd kiderül, hogy kell-e gyógyszer, nem tudtam, hogy most rajtad van.
Akkor ne mondj semmit a dokinak, majd ő meglátja mit kell tenni.
Akkor egy másik ehhez tartozó kérdés.
Milyen vérnyomás csökkentő gyógyszerek vannak?
Mint ahogy elottem is irtak "feherkopeny syndroma", nagyon sok embernek magas a rendeloben. Tapasztaltam, amikor sztk ban voltam gyakorlaton, ez artalmatlan, de fent all a veazelye, hogy elobb-utobb peimer hypertoniad lesz (kivalto oka isneretlen, stressz foleg).
Ha nem mindig magas, akkor nem fognak gyogyszert felirni, de a mozgas fontos! Nekem atlagban 150/90 170/100as vernyomasaim voltak, nagyon ritkan ment 140 ala. Nem kaptam gyogyszert a kardiologian, kozolte az orvosom, hogy "majd ha nem javul, akkor ir" (az anamnezisemben benne van hogy kb 5eve all fenn). Lett egy 220/140es vernyomasom., mire orvoshoz ertem mar csak 190/110 volt. Innebtol szedek gyogyszert es semmi mellekhatas, es rendben tartja az ertekeim. Ugyhogy, ha valami gyogyszert akarnak javasolni, ne ellenkezz.
Egyebkent mennyire magas az a vernyomas?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!