Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Majonéztől hasi fájdalom,...

Majonéztől hasi fájdalom, tejeskávétól hasmenés?

Figyelt kérdés

Jó pár évvel ezelőtt refluxra diagnosztizáltak, egy házi franciasaláta váltotta ki nálam az akkori gyomorfájdalmat, sajnos a reflux ugye nem múlt el, sőt... rosszabbodott. Kerülöm a majonézes dolgokat - a normál tubusos majonézt is, főleg a salátákat, pedig nagyon szeretem. De ha egyedi alkalom van és csinálunk vagy vendégségbe megyünk és ott van, eszek belőle egy keveset, de még attól is fáj a gyomrom, hányingerem van, görcsölök és amíg nem érzem, hogy korog a gyomrom, addig bármilyen gyógyszert beszedhetek, akkor is fáj, néha még utána is, akkor éjszakázás van, mert nem tudok aludni.

A tejeskávéra csak igazából mostanság kezdtem el felfigyelni, ahogy egy cikket olvastam ebben a témában. 10 alkalomból 8-szor, ha reggel megiszok egy csésze kávét, tejjel felöntve, nem sok kell hozzá, hogy menni kelljen és hasmenésem van, van úgy, hogy utána még egyszer kell. Legtöbbször utána egész nap nem kell menni, reggel elvégzem a dolgom.

Ezek normális reakciók a majonézre és a tejeskávéra? Ti mit gondoltok róla? Érzékeny lennék laktózra?

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

2015. márc. 23. 18:12
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha esetleg a kérdés kategóriája nem jó, nem tudtam hová tenni hirtelen.
2015. márc. 23. 18:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Idd egy ideig tej nélkül a kávét, ha nem kapsz hasmenést, akkor jó. De lehet ellenpróbát is, ha a újra tejjel iszod, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy a tej nem tesz jót Neked.

A majonézben olaj és tojás van, mindkettő tud "gonosz" lenni. A tartárban pedig tejföl is, tehát valahogy külön külön kéne kipróbálnod az összetevőket. Javulást.

2015. márc. 23. 18:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kifogom próbálni ezeket! :)
2015. márc. 23. 18:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Az az érdekes, hogy ha pl tükörtojásként eszem a tojást vagy kemény tojásként, akkor azon kívül, hogy szelet csinál, nem fáj tőle semmim. Az olaj lehetséges, mert anya gyakran csinál pl tócsnit vagy fasírtot és utánuk sosem vagyok jól. De jó, hogy az olajat is megemlítetted :) Köszi :)
2015. márc. 23. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!