Pozitív lett a CRP vizsgálatom eredménye. Van köze az előző kérdésemhez ennek? (Többi lent)
Nekem volt egy ilyen kérdésem pár hete... http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__allergiak__6412092-m..
Majd a háziorvosnak elpanaszkodtam ezt és vérvizsgálaton voltam. A CRP vizsgálat eredménye magas lett az átlagnál... Ez mennyire kkapcsolódhat össze az előtő kérdésemmel?
A CRP egy gyulladási paraméter, ha emelkedett, akkor gyulladás van a szervezetedben. Elég érzékeny, tehát egy begyulladt foggyökért is jelezhet, amit te még nem is érzel.
Az előző kérdésedhez annyi köze lehet, hogyha még mindig vannak gyomor-bél panaszaid, előfordulhat, hogy van egy gyulladt bélszakaszod, fekélyed. Pl. a gyomorfekély kifejezetten érzékeny a szénsavas üdítőkre. Laktózérzékenység nem lenne összefüggésben a CRP-vel. Orvos mit javasolt?
Nem vagyok laktózérzékeny meg gluténérzékeny sem!!!
És az orvos majd fog végezni további tesztet hogy ténylegesen mi a bajom??
Vgy másoknál ez hogy volt?
szerintem az összeadás jel, azt jelzi, hogy valami eltérés van és valszeg azt, hogy magasabb, van ahol csillaggal jelzik
ha az van amit gondolok ott egy csillag kicsi eltérés kettő magasabb... egészen a telefonon egyeztettéig, mert azok szoktak lenni a durván magasak
fura, hogy magát az értéket nem írták oda, vagy egy orvosi ambuláns lapon volt, nem a laborodat kiértékelőn?
a crp a c reaktív proteint jelenti.
bélgyulladásnál megemelkedik.
crohn betegségre utal ha a glutént kizárták.
1. válaszoló: Nem kiabáltam csak kiemeltem hogy nem vagyok laktózos...
Elvigeg glutén érzékeny se vagyok...
Azért nincs kiírva az érték, mert nem rendesen pl Sztk-ba vették a vért, hanem a Szívkórházba, mert az gyorsabb megoldásnak tűnt.
Az eredményt meg majd visszaviszem, csak alig tudok elmenni orvoshoz és azért kérdeztem itt először, mert már eléggé be voltam szarva hogy baj van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!