Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Skizofrén vagyok?

Skizofrén vagyok?

Figyelt kérdés

Még kiskoromba kezdődött el hogy beszéltek nekem de olyan aki nem volt ott,mikor minden elcsendesül akkor újra hallom,olyan mint ha valaki suttogna eléggé hangosan.

Meg úgy érzem hogy valaki ott áll mögöttem és figyel(elég zavaró).

Van hogy látok olyan dolgokat amik nincsenek ott.

Ez már 12 éves koromban kezdődőtt kb.

Pontosan emlékszem hogy valami fekete füstöt láttam és nagyon erősen (hangosan) beszéltek a hangok, azt hittem hogy ez normális, csak aztán találkoztam véletlenül egy oldallal kb 14-15 évesen amikor elkezdett feltűnni hogy valami van(bocsánat a kifejezésért).

Nem tudom hogy a gyerekkor mennyire számít de az is elég húzós volt.

Tudom hogy interneten nem tanácsos keresgélni ilyen tartalmak után, de ezt már muszály volt meg kérdeznem.

Ha valakit érdekel még hogy miket is "tapasztaltam" az akkor írlyon

Minden segítség jól jön

És az esetleges helyesírási hibákat nézzétek el.

Köszönöm!!!

2015. febr. 15. 16:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehetséges, bár a legtöbb esetben a skizofréneknek nincs betegségtudatuk, szóval nem hiszik el, hogy az a dolog vagy ember tényleg nincs ott. Keress fel egy pszichológust vagy pszichiátert, aki szakszerűen megvizsgál és további útmutatást ad.
2015. febr. 15. 16:54
 2/4 klikkésjanem válasza:

Érdemben nem tudok válazsolni, mert nem sokat tudok a betegségről - így arról sem, hogy az vagy e - de szerintem ezzel a kérdéssel érdemes elmenni egy ténylegesen hozzáértő emberhez, például egy pszichológushoz. Ő jobban tudni fogja, hogy mi a baj, illetve tud segíteni.

De ha már rászánod magad erre a dologra, akkor érdemes nem ezzel a kérdéssel nyitni. Mármint arra érdemesebb rákérdezni, hogy mi lehet a problémád. Mert ha azzal kezded, hogy skizofrén vagy-e, akkor félő, hogy nem vesz komolyan.

2015. febr. 15. 16:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2015. febr. 15. 20:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezek hallucinációk, szerintem orvoshoz menj, ne pszichológushoz. Ha pontosan tudod, hogy nincs ott, amit látsz, akkor nem vagy skizofrén, érzés vagy érzékelészavarod van, amit neurológus tud gyógyítani. Persze, ha húzós volt a gyerekkorod, akkor arra jó a pszichológus, de ezt nem biztos, hogy meg tudja gyógyítani.
2015. febr. 15. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!