Sikerült - e valakinek megszabadulnia a (láb) körömgombától?
Ez lehet, hogy furcsán fog hangzani, de a legjobb szer rá a Domestos. Igen, a klórt és szappant tartalmazó háztartási tisztítószer. Erős fertőtlenítőszer, fungicid (megöli a gombát), viszont a talpadon lévő vastag, erős bőr könnyedén ellenáll neki.
Egy kis lavórba, tálcába vagy a kádba tegyél belőle, aztán állj bele a meztelen talpaddal, oszlasd el rajta, és hagyd rajta egy darabig. Én egy gumipapucsot használtam erre a célra, aminek külön előnye, hogy a folyamat közben a szer a papucsot is fertőtleníti, így nem tudsz visszafertőződni általa.
Bármiféle drága gyógyszertári szernél hatékonyabb, és mivel a bőröd ugye pont erre szolgál, hogy megvédjen, ezért gyakorlatilag veszélytelen ilyen használat mellett.
Fontos, hogy ne legyen seb a lábadon, ebben az esetben nem használható.
A közös használatú kádat, zuhanytálcát is fertőtlenítsd ki vele rendszeresen, praktikusan minden használatod előtt, hogy ne fertőződj vissza.
20%-os ecet, szódabikarbóna, reszelés és sok türelem, mert a körömgomba nagyon de nagyon soká múlik el teljesen. Nekem ez vált be, nem akartam mindenféle cuccokat kenegetni a körmeimre.
Naponta legalább kétszer: először tömény ecetes vattapamaccsal dörzsöld át minden körmöd, alaposan, türelmesen mindet, aztán egy külön erre a célra fenntartott lavórba engedj kb 3-4 liter kézmeleg vizet. Vizezd be a fogkefét, mártsd a szódabikarbónába és minden körmöd dörzsöld át, alaposan, hagyd rajta 5-10 percig ezt a pépet, aztán tedd a lábad a lavórba és áztasd negyed órát. Aztán öblítsd le, töröld teljesen szárazra (lábujjközöket is!) és lehetőség szerint ne húzz zoknit addig, amíg teljesen száraz nem lesz minden lábujjad. Hetente kb 2 alkalommal kell lereszelni a körmöket, annyit, amennyit csak lehet, tehát kb a körömágy kezdete előtt 1 milliméterrel érdemes megállni a reszeléssel, mert ha belereszel az ember, az nagyon kellemetlen lehet, amíg újra nem nő a köröm.
A körömgomba sajnos nagyon soká múlik el teljesen, nekem úgy 2 hét után volt látható jele a javulásnak, teljesen kb 2 hónap alatt múlt el, annyi idő alatt nőtt újra a már egészséges köröm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!