Influenza ellen mit tehetek?
83%-os nagyon buta vagy, szerintem csak kötekedni akarsz :)
ahogy írtam, INFLUENZA VÍRUS MUTÁLÓDIK , ezért nincs értelme a védőoltásnak ellene, azt is írtam, A VÉDŐOLTÁSOKKAL NINCS BAJOM, MERT FONTOS ÉS SZÜKSÉG VAN RÁ
a tetanuszt pedig ne keverjük ide, mert az pedig egy harmadik eset, de nyilván te is nagy szakértője lehetsz a témának :)
veszettség ellen pedig ember számára nincs oltás, ha megharapja egy veszett állat, az orvosok megpróbálják megtenni a tőlük telhető legtöbbet, de sajnos sokszor hiába
de visszatérve az eredeti kérdéshez, az általad említett 1-2 hét egész télre kitart, tele megbetegedésekkel, míg oltás nélkül nem betegeskedik az ember ezen időszak alatt
1. Igen, mutálódik, ezért van évente oltás. Szépen felmérik, hogy éppen milyen lesz az aktuális járvány, és aszerint készítik el a vakcinát.
2. Veszettség ellen van oltás. Aktív is, passzív is. Javaslom az alábbiak elolvasását:
www.oek.hu/oekfile.pl?fid=5639
(20. oldaltól)
3. Nem tudom honnan veszed, hogy ha valaki oltást kap, akkor utána egész télen betegeskedik... Nyilván az influenza elleni oltás (meglepő módon) az influenza ellen véd, a többi felső légúti vírusfertőzéstől (pl. adeno-, rhinovírusok) ellen nem.
Ha pedig elkanyarodok az anekdotikus érvelés felé (amit egyébként nem szeretek, de általában az embereknek jobban tetszik, ki tudja miért):
Én is beadattam az influenza elleni oltást pl. tavaly, és egész télen nem voltam beteg. Ismerőseim közül is sokan beadatták, nem lettek influenzásak sem, és más bajuk sem volt.
12. azért gondold meg mi mellett érvelsz. Az jó, ha okos és tájékozott vagy. Ne akard rossz célra használni.
Védőoltásoknak aligha védelemre és kampányra lenne szükségük. Inkább a velük kapcsolatos kétségek pontos kielemzésére a gyógyszerlobbi manipulációja nélkül, objektíven.
Szir-sz.ar vírusok ellen meg nem kell beoltani semmit az ember testébe. Milyen szokás már az, hogy csak úgy lazán engedünk valamit betolni a testünkbe? Mondjuk adjuváns tartalmú vakcinákat olyan betegség ellen, aminek a legtöbbünkre szinte kockázata sincsen? Mintha a vírusok lennének a legveszélyesebb dolgok ezen a bolygón, gondolkozzunk már. Persze hogy bizalmatlan vagyok és nem engedem fölöslegesen oltatni magam.
Na ez lenne a normális, óvatos hozzáállás nem az, hogy az influenza oltás mellett érvelünk. Persze nem erőltetném másra a nézőpontomat, remélem racionálisan belátja más is, hogy az óvatosság nem hátrány ebben a témában.
Ez rossz érvelés, van oltásmániás orvos. Van olyan dokinéni, aki hpv védőoltást ad(na) saját bevallása szerint a lányának AJÁNDÉKNAK.
Tehát az orvosok hozzáállása nem sokat számít, az információik korlátozottak, a világnézetük pedig mindent tükröz: védőoltáspártiságot, védőoltásellenességet, egyik hitet, másik hitet.. evolúcióvallást, evolúcióellenességet. Attól függ melyik orvost kérdezed.
csak most látom, hogy az előző kérdésemet nem is neked szántam :)
nem akarok védeni senkit, de a gyógyszergyárak sem ördögtől való dolgok
van egy gyógyszer, ami jelentősen tudja javítani egy halálos betegségben szenvedő ember életét, gyorsan letesztelik, hogy biztonságos-e, ha igen, akkor megpróbálják (durva szóval) piacra dobni, de itt jön szembe a kormány, aki nem engedélyezi ezeknek a gyógyszereknek a támogatását, úgyhogy képtelen szabályokat, törvényeket megkerülve mégis eljuttatni a betegekhez (azt most hagyjuk, milyen formában)
telik az idő, minden sikeres, közben rájön egy másik gyógyszergyártó, hogy nagyjából mi lehet benne az eredeti orvosságban, amit ő is megcsinál, csak más, talán kevésbé hatékony összetevőkkel, gyorsan piacra dobja, hogy minél nagyobb profitot érjen el
na, az ilyeneket kell elítélni
és ez megtörtént példa
azt pedig hagyjuk, hogy honnan tudom
Semmi sem fekete vagy fehér, akadhatnak hasznos gyógyszerek.
De a gyógyszergyártók távol állnak az altruista szervezetektől, innentől kezdve hagynám azt az elvet, hogy beteg embereken szeretnének segíteni. Nem kizárom, lehet hogy előfordul ilyen is. Nem fogadom el ezt mozgató rugónak, objektíven pedig: amennyi embernek segítenek néhány hasznos gyógyszerrel, annyinak (vagy többnek? vagy kevesebbnek?) ártanak a többivel és a lobbikukkal, amivel elérik az indokolatlanul nagy gyógyszerfogyasztást.
Teháááát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!