Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbetegség miatt gyakori...

Cukorbetegség miatt gyakori végtagzsibbadás ellen mit lehet lenni? L/20

Figyelt kérdés
2-es típusú cukorbeteg vagyok. 1 éve szedek gyógyszert, sportolok, diétázok, de a zsibbadás nem szűnt meg.

2014. dec. 18. 09:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
2014. dec. 18. 10:11
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem tudok angolul :/ Nem tudnád leírni összefoglalva mit irnak?
2014. dec. 18. 10:52
 3/17 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de nem, ez elég kiterjedt szöveg.

Ez segíthet: [link]

2014. dec. 18. 10:54
 4/17 anonim ***** válasza:

A végtagzsibbadást sokszor a cukorbetegség miatt fellépő idegkárosodás okozza.

Itt nem fogsz erre megoldást találni mert ez nem egy olyan egyszerű probléma,hogy "Nektek mi használt influenza ellen?".

Szóval javaslom keress fel egy neurológus szakorvost. Illetve kérj beutalót a háziorvostól.

Ha gyógyszert szedsz akkor gondolom rendszeresen jársz dokihoz, szóval ott érdemesebb ezt a kérdést feltenni.

2014. dec. 18. 11:03
 5/17 anonim ***** válasza:

Mivel a cukorbetegeket ma a diabetológia gyakorlatilag teljességgel félrekezeli, ezért csak annyit kell tenned, hogy az orvosod helyett Te magad utána nézel hogyan lehet gyógyítani a 2-es típusú cukorbetegséget. Miért alakul ki, stb.

Sem a gyógyszer nem gyógyítja, sem a (rossz) diéta, amit használnak.

Tehát úgy szüntesd meg a zsibbadást, hogy meggyógyulsz.

2014. dec. 18. 11:27
 6/17 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha normál szinten tudod tartani a vércukor szinted, ami étkezés után kettő órával, 7.7 alatti értéket kell jelentsen

[link]

(persze jobb ha 7 alatt van olyankor), akkor szedj halolaj kapszulát.

Ezen kívül csak kókusz olajjal készült ételeket fogyasztok.

A kókuszolajból 1 kg kb 1400,-Ftba kerül (normális helyen, normális áron).

Nekem a lábam (lábfejem, lábujjaim) kezdtek zsibbadni, olyan furcsán érzéketlenedni az elején de most rendben van már. Igaz, kb másfél éve szedek ilyen omega3 zsírsavakat és a cukor szintem sem magas. A hosszú távú HbA1c érték 6.1 nálam, vagyis normális. Ehhez minden étkezésnél csak annyit eszek, ami után kettő órával be áll egy 5 vagy 6 körüli vércukor érték.

[link]

Szerintem mindkettőt érdemes szedni, de nem olcsó.

Van ahol olcsóbb de vannak nagyon drága boltok és készítmények is, szóval meg kell választani hol és melyiket veszed. Úgy mint a halolajban is van olcsóbb és drágább és van aminek a hatóanyag tartalma háromszorosa a másiknak, ami viszont árban nem sokkal több. Egy szív szimbólum van a hengeres műanyag dobozon. A Megapack 100 db-osat szoktam venni, az kb 3.000,-Ft-ba kerül. Az van ráírva, hogy OMEGA-3 forte.

Még egy nagyon fontos dolog, koleszterin csökkentő gyógyszert szigorúan szedni kell!

A láb és bármi más attól károsodik, mert megváltozott a cukor anyagcsere a szervezetben és ettől megváltozik a koleszterin szint a szervezetben. A rossz koleszterin kirakódik az ér falakra és azt beszűkíti mindenhol. Ettől van a zsibbadás érzés is. A koleszterint segít kihordani az erekből a CLA és a halolaj, mert mindkettő Omega-3 olaj. Ezen kívül a koleszterin csökkentő gyógyszer is segít megszabadulni ettől a nálunk káros mértékben felszaporodó (egyébként valamilyen mértékben szükséges) anyag feleslegétől.

Nekem először felírtak 40mg atorvasztatint. Aztán abba hagytam, mert nagyon sok mellékhatást írtak róla. A szememben rosszabbodott a korábban kezdődő szövődmény, ami akkor állt meg, amikor a sztatint 80 mg-ra emeltem. Közben szedem a napi 2X 1000mg halolaj kapszulát és a napi 2X 1000 mg CLA kapszulát felváltva. Azóta a lábfejem sem zsibbad és a szemeben is javul a folyamat, ami másfél éve kezdődött.

Ami pedig az orvosok és diabetológusok felkészültségét illeti, hááát... Inkább magam kezdtem utána nézni és működik a gyógyulás, akarom mondani a szinten tartás, vagyis nem kátrosodik tovább a szervezet, talán óvatosan mondhatom, hogy lassan de javul.

Azt mondtam, hogy érdemes viszonylag sok folyadékot fogyasztani? Szóval érdemes.

Most egyelőre ennyi jutott eszembe.

2014. dec. 20. 00:49
 7/17 anonim ***** válasza:

Az első válaszban kapott linkeket le tudod fordítani a weboldal fordítóval, pl így:

[link]

Ezt a sort kell a cím elé beilleszteni:

[link]

Nem tudom végig ki írja-e?

Ha igen, akkor közvetlenül az egyenlőség jel után kell az eredeti külföldi webcímet bemásolni.

2014. dec. 20. 01:12
 8/17 anonim ***** válasza:

Úgy látom, nem írja ki, de megpróbálom az elején a http-t külön venni, azt majd egybe kell írni. Mindjárt megnézem hogy jelenik meg.

http - ://translate.google.com/translate?depth=1&hl=en&rurl=translate.google.com&tl=hu&u=

Ha most sem látható a sor, akkor a fordítóval küldött webcím elől kell kimásolni.

2014. dec. 20. 01:16
 9/17 A kérdező kommentje:
Már 3. napja zsibbad a karom és ma vettem észre, hogy a vállam meg nyakam között van az a vastag izom és az fáj nagyon ha megnyomom, szerintem onnan ered a fájdalom. Be lehet gyulladva az izom??
2014. dec. 20. 08:20
 10/17 anonim ***** válasza:
Azt szerintem érdemes orvosnak megmutatni, majd eldönti mi lehet. Talán ír rá valamit, amivel bekenheted és az talán segít.
2014. dec. 20. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!