Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez anorexia? Vagy afele...

Ez anorexia? Vagy afele halad? . :/

Figyelt kérdés

13eves lany vagyok 51kg.utalom a sulyom fogyni akarok ezert mostanaban joval kevesebbet is esze,ami nalam nagy dolog mert mindig is belpoklos voltamettol fuggetlenul napi 2x merem a sulyom es ha par g-mal is tobb a sulyom mar rosszul erzem magam.ha eszem buntudatom lesz,es rosszul erzem magam.mindenki szerint sovany vagyok /normalis az alakom de ha meglatom magam a tukorbe egybol kovernek latom magam!

Szerintetek? Elore koszonoom!!

2014. dec. 17. 20:55
 1/2 anonim válasza:

Anorexiáról akkor beszélünk amikor már bőven a norml súly alatt vagyunk.

Csont meg a bőr.

Szerintem te csak bulémiás vagy az is hasonló.

Tökéletes a súlyod butaság nem enni mert ha így folytatod lehet belőle anorexia is ami halálhoz vezet.

Menjél fitnesz szalonba , konditerembe és formáld a tested ha nem vagy vele megelégedve.

Attól hogy csak fogysz nem lesz se feneked se melled és nem sok embernek fogsz így tetszeni.

Főleg hogy 13 éves vagy így biztos fogsz még nőni ami azzal jár hogy azonos súllyal vékonyabb leszel.

Képzeld el magad 155 cm magas lánynak 51 kg-l.

Csont és bőr. :))

2014. dec. 19. 20:31
 2/2 KiaraPro ***** válasza:
Az anorexiát nem súlyban mérik. Teljesen mindegy, hány kiló vagy, lehetsz anorexiás, és te jó úton haladsz. Az anorexia a lélek betegsége, ami a testeden is mutat tüneteket. Lényeg: ha már semmi más nem jár a fejedben,csak a kalóriák és a súlyod, meg hogy mennyit eszel, és hogy milyen gázul nézel ki, ha napi többször méricskéled a súlyod, ha már másoknak hazudsz arról, hogy mit eszel és mennyit, mert szégyelled, ha az anyukád által csomagolt kaját titokban kidobálod, az otthoni ebédet meg a wc-be juttatod, és azt mondod, hogy megetted, valamint ha éjjel nappal sportolhatnékod van a bűntudattól, és a neten pedig modellek képeit nézegeted, és soha nem hagy szabadulni ez a témakör, akkor gond van. Nem az a megoldás, hogy még keményebben edzel, hanem az, hogy megpróbálod elkerülni ezt az egészet. Ne hagyd, hogy ez uraljon téged, bár most ez sablonosan hangzik, de próbáld meg elfogadni magad olyannak, amilyen vagy. Ami nem azt jelenti, hogy hízz meg disznó nagyságúra, de ne légy megszállott sem. Figyelj oda, hogy mit eszel, de inkább találj hobbikat, és barátokat, akikre az idődet áldozod,és inkább rájuk áldozd, mint a mérlegre.Azt meg, hogy mennyire normális a súlyod, le tudod tesztelni. A gyerekek nagyon őszinték. Csúfolnak a suliban, hogy kövér vagy? Akkor esetleg van rajtad pár kiló, de 51 kg hidd el, hogy nem annyi, amiért egy ilyen betegségbe bele kell keveredned. Ne csináld. Tudom, hogy ezt a tanácsot,ha már az ember belekerült a mókuskerékbe nehéz megfogadni, de én láttam már meghalni így embereket. Nem szép látvány. És ne félj segítséget kérni, ha a fentieket észleled magadon.
2014. dec. 20. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!