Ha epilepsziás vagyok ihatok alkoholt?
Mindenképpen orvost kérdezz erről! Az jó, ha ennyi ideje tünetmentes vagy, de azért mindenképpen vigyázz, és próbálj meg mindent megtenni annak érdekében, hogy egészséges legyél, és ez ne is újuljon ki!
Tudom, hogy nehéz, de látatlanban is azt mondom, hogy nem a legjobb ha iszol, max. nagyon óvatosan, és ritka alkalmakkor.
Nekem 2 epilepsziás ismerősöm van. Az egyik nagyon ritkán van rosszul, 1-2 évente talán 1x, és néha szülinapkor stb. megiszik 1-1 pohár pezsgőt, vagy 1-1 sört, attól nem szokott baja lenni, viszont neki ilyen kevés is elég, hogy becsiccsentsen. Alapvetően érzékenyebb az alkoholra, így hamarabb is megüti,de rohamot szerencsére nem okoz neki.
A másik ember havi több rohamot produkál, de nem nagyokat, és szokott inni, néha nem is kicsit. Nem mindig van rosszul utána, de pl. tavaly, mikor együtt nyaraltunk sajnos pont túl itta egy picit magát és meg volt a baj. De ő azt mondja, őt ez nem érdekli, szeretné élvezni az életet. Én azt mondom ő a tűzzel játszik, és pusztítja magát erőteljesen.
Te igyekezz ne példát venni róluk, és jó egészséget és minden jót kívánok neked!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!