Miért esik le gyakran a cukrom?
Figyelt kérdés
Nem volt ezelőtt soha semmilyen cukorbetegségem, amikor megmérettettem, előtte ettem, ittam már, de így normális volt, azt hiszem 5.1 volt az érték így. Viszont akár suli után is, ha már kezdek éhes lenni, úgy evés után 2-3 órával, már mindjárt szédülök, meg remeg a kezem.. pedig semmi megerőltető fizikai munkát sem végeztem.. Mi lehet ez?2014. nov. 18. 21:25
1/2 anonim válasza:
Ez lehet az előszobája a 2-es típusú cukorbetegségnek akár. Ha a sejtek kezdenek érzéketlenek leni az inzulinra, a hasnyálmirigy bepörög, és nagy mennyiségben termeli az inzulint. Ennek az lesz a vége, hogy átesik a ló túloldalára, és leesik a vércukorszint evés után. Aztán ahogy egyre érzéketlenebbek a sejtek, egyre kevésbé fog leesni a vércukor, és egyre jobban kimerül a hasnyálmirigy.
Persze közel sem biztos, hogy ez így van, de nem árt, ha odafigyelsz, és elmész a háziorvosodhoz. Ő tud neked kérni inzulinszint-mérést, cukorterhelést, abból több minden kiderülhet.
2/2 A kérdező kommentje:
Ó te jó ég! Köszönöm az infót
2014. nov. 19. 18:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!