Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van itt Valaki akit gyomorsav...

Van itt Valaki akit gyomorsav illetve gyomorfekellyel kezeltek?

Figyelt kérdés
Milyen gyogyszert kellett hasznalni? Mennyi ido volt a gyogyulas? Mikor mult el a fajdalom?
2014. okt. 31. 15:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40 mg-os Controloc tablettát szedtem 2x1-et. Kb 4 hónap alatt jöttem rendbe teljesen, a fájdalom kb 3-4 hét után kezdett múlni.
2014. okt. 31. 16:02
 2/11 szamo77db ***** válasza:
100%
Nekem reflux betegségem van. Rengeteg a savam, de fekélyem nem volt, legalábbis mikor megtükröztek. Ennek 20 éve. De rettenetesen brutálisan csinálták, közben ordítottak rám, hogy ne öklendezzek, érzéstelenítés semmi. Nem mentem vissza többet! Nekem akkor Histodilt írtak fel, de ma már vannak sokkal korszerűbb gyógyszerek is. Arra készülj fel, hogy át kell rendezned az egész életedet. Diétáznod kell, fűszeres, puffasztó ételeket nem fogyaszthatsz, alkohol, cigaretta tilos. Én most Esomeprazolt szedek, ez sokkal jobb. Gyomorégés esetén Rennie Antacidumot szopogatok el, ezt is jó szívvel ajánlom. Csak azt a tükrözést tudnám feledni!
2014. okt. 31. 16:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy közben szigorú diétán voltam. Kerültem a savas és puffasztó, fűszeres, túl zsíros ételeket, leszoktam a kávéról. Cigi és csoki is árt ilyenkor, erős savat csinál mindkettő.
2014. okt. 31. 16:10
 4/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen az eddigi valaszokat. Igazabol meg csak haziorvosnal voltam,mert 4napja nagyon faj a gyomrom, elotte gyomorsavat ereztem. erdekes modon ahogy jelntkezett a fajdalom, megszunt a gyomorsav, legalabbis nem erzem. Nekem is esomeprazolt irt fel.2napj szedem, de meg mindig nagyon faj a gyomrom. Eddig etkezes utan ereztem, ma reggel mar reggeli elott fajt.

Nagyon felek nehogy fekely legyen ugyanis a csaladban van ra hajlam edesapam reszerol.

Mennyi ido utan mulhat el ez a fajdalom gyogyszer mellett? Es mit lehet enni? csak fott krumplit, piritost, rizset? turot esetleg nem lehet vagy joghurt?

Megegyszer koszonom!

2014. okt. 31. 16:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen neked kell kitapasztalnod, hogy mi nem tesz jót, én pl a paradicsomot kerültem és nem ettem csípős és túl fűszeres ételt, de más mindent amit megkívántam. Aminél éreztem, hogy savat csinál, azt elhagytam egy időre, de nézz meg a neten gyomorfekély diétát, ez refluxnál is hasznos.
2014. okt. 31. 16:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Natur Actíviát ettem esténként, mert puffadtam is, azt bírta a gyomrom.
2014. okt. 31. 16:48
 7/11 anonim válasza:
Idén volt fekélyem, se enni se inni nem tudtam, így kórház lett belőle és infúzió. Addig fecskendőben kaptam a gyógyszert, amint tudtam nyelni napi 2x Controloc, 1x Apo-famotidin, 3xfél Cerucal, 1x Pantoprazol, bizonyos ételek és italok megvonva. A fájdalom majdnem 2 hétig tartott, a gyógyulás/gyógyszerezés 6 hónap.
2014. okt. 31. 17:03
 8/11 A kérdező kommentje:

oszonom a valaszokat!

Leirnad kedves utolso, hogy milyen tuneteid voltak mielott korhazba kerultel? szedtel gyogyszert? Gyomortukroztek is? Attol nagyo felek.

2014. okt. 31. 18:34
 9/11 anonim válasza:

#7-es vagyok

Előtte 3 nappal kezdtem érezni a savam, aztán egyre intenzívebben. Aztán este már fájt, mikor ételt nyeltem, másnap reggelre pedig egyáltalán nem bírtam nyelni a fájdalomtól, délutánra már vizet sem. Akkor éjjel úgy fájt, hogy nem bírtam aludni, így édesanyám kórházba vitt, annál is inkább, ki ne száradjak. Infúzióra kötöttek, és abban is adták a gyomorvédő gyógyszereket, amiket leírtam és később tablettában kaptam. Másfél hétig fetrengtem a kórházban, mivel enni még nem tudtam így meg akartak tükrözni, de az további 1 héttel később lett volna. Addigra viszont kezdett enyhülni a fájdalom és ki is következtették, hogy a gyomorszájam kilyukadt, így szerencsére elálltak a vizsgálattól. (Teszem hozzá nem szép és a saját egészségemmel játszadoztam, de a füllentésem is közrejátszott, miszerint már egyáltalán semmi panasz. Holott volt még bőven, de én nagyon tartottam a tükrözéstől.) Igazság szerint nem sok mindent tudnak vele kezdeni, de fontos, hogy amint tudsz enni mindenképpen étkezz 2 óránként, elég 1 joghurt vagy 2 darab keksz, csak legyen valami a gyomrodban, hogy "fogd" a savad.

2014. okt. 31. 23:45
 10/11 szamo77db ***** válasza:
Annyit tennék hozzá, hogy ez egy nagyon hosszú nóta. Lehet, hogy egész életedre kihat, gátol bizonyos dolgokban. Én például bizonyos szagoktól émelygek, pl. a sülő hús szaga. Ha már kész van, akkor OK, de míg sül...
2014. nov. 1. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!