Ezek a pajzsmirigy értékek milyen betegséget jeleznek? TSH-5,57.
TSH-5,57
FT3-5,4
FT4-22,02
Kinek mi erről a véleménye ?
Azt ne irjátok,hogy majd az orvos mondja meg.Mert csak jövő hét végére van időpontom nála.
Addig az interneten próbálok utána nézni.
Az is segitség,ha linkeltek olyan oldalt,ahol orvos válaszol,és nem csak azt a sablonos szöveget irja,hogy majd a kezelőorvosa....
Tekintve, hogy nincs kórtörténetünk, nem ismerjük a panaszaidat, elég nehéz segíteni. Szerinted miért az a "sablon" válasz az orvos válaszol rovatban, ami? Mert látatlanban nehéz megmondani. Még a labor referenciaértékeit sem látjuk.
Egyébként a TSH-d _lehet_ enyhén emelkedett, mellette normálnak (tűnő) pajzsmirigyhormonok vannak. Utalhat egy szubklinikus hypotyreosisra (pajzsmirigy-alulműködés), de simán lehet, hogy semmi bajod. Ezek nem brutális eltérések.
magas pulzussal kezdődött még szeptember elején.Erre jött a gyors kifáradás,erős szivdobogás.A kezelőorvostól metoprololt kaptam.Ami nagyjából jó.A pulzus normál,de kb egy 70 éves teljesitőképességével(28 vagyok).Panaszok akkor vannak,ha sietni kell,valamit kapkodva kell csinálni.Szoritó szivtájéki fájdalom a konkrét panasz ilyenkor.
A gyanúm valamilyen szivbetegség.És arra keresek választ,hogy ezek az eredmények mit jeleznek.
Hasonló tüneteim volta nekem is, nagyon magas pulzus, szívtáji szorítás stb. De ezek a tünetek mindig inkább a pajzsmirigy-túlműködésre utalnak. nekem szívritmuszavarom van. kardiológián mondták.
viszont a te TsH-d inkább alulműködésre utal, arra meg inkább az alacsony pulzus jellemző.
Különböző orvosi weboldalakon is olvastam már ezekről.
Még úgy se értem,mint eddig.Túl komplikált.Ha az egyik érték magas,de a másik alacsony,de a harmadik szintén magas....vagy az első alacsony,a többi magas...stb.
más-más kombináció,más betegséget ad.
Attól félek,hogy a kezelőorvos rákap erre az eredményre,és erre kezdenek kezelni,miközben a szívbetegség (ha van)rejtve marad.
Persze most erre lehet,irni,hogy ilyen nincs,az orvos majd kizár minden lehetséges okot.Azt én is tudom,hogy az orvosok okosak,és mindenre gondolnak.De azt is,hogy mindig a legegyszerűbb betegségre gondolnak.Sok idő mire a beteg az agytumorával onkológushoz kerül.sok egyszerű betegséget zárnak ki addig.ami sok idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!