Pajzsmirigy alulmukodesem van e?
Vérvétellel lehet kideríteni, van rá gyógyszer.
El nem múlik, nekem is életem végéig szedni kell a gyógyszert.
Nekem pajzsmirigy alulmûködésem van. Soha nem múlik el, gyògyszeres kezelést kapok életem végéig.
Elõször vért vesznek , megnézik a TSH szintet, az alapjàn kiderül. Ha az ,akkor felìrnak egy gyògyszert ami tiroxinbòl àll, megmondjàk mekkora adag kell, majd az elején 3 havonta vissza kell jàrni kontrollra, hogy belôjék a rendes adagot. Utàna elég lesz évente visszamenni.
Hajhullàsom nekem gyògyszer mellett is volt , nem feltétlen a pajzsmirigytõl van, nekem pl. vashiànyom volt azért hullott. Érdemes lenne egy teljes vérvételes laborvizsgàlatot kérni a hàziorvostòl utàna beutalòt a területileg illetékes endokrinològiàra.
Netrõl ne nézz le soha betegség tüneteket. Egy az hogy elkezded ràhúzni a tüneteidet a leìrt betegségekre pszichésen, màsrészt az orvos dolga megàllapìtani a dolgokat biztosra.
Az endokrinológiára valóban sokat kell várnod, de ha a háziorvosod beutal a laborba, a TSH és az FT4 érték egyértelműen kimutatja a hormonhiányt, és a háziorvos is felíthatja a gyógyszert. Nekem például kardiológus írta fel, mert ott derült ki véletlenül.
A gyógyszernek viszont kell legalább egy-két hónap,mire érződik a hatása, de azt hallottam, hogy nagyon jót szokott tenni a betegeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!