Lejárt szavatosságú tabletták? Lehet valami bajom? 2013. 09-én járt le
Figyelt kérdés
Vettem be egy gyógyszert (aktil duo), az van a leírásban, hogy fertőzésekre jó, antibiotikum. Utólag vettem észre, hogy rá van írva egy dátum: 2013.09. A leírásban azt írják, ennek a hónapnak az utolsó napjáig lehet bevenni. De arról nem írnak, hogy mi történik, ha esetleg lejártan veszem be.
Mi bajom lehet tőle?
2014. szept. 5. 20:59
1/1 anonim válasza:
Most már, hogy bevetted jó eséllyel semmi.
Ha egy gyógyszerben egy évvel a lejárati idő után mérgező anyagok alakulnának ki, akkor nem kerülhetne forgalomba, vagy csak orvos adhatná be.
Az viszont nem véletlen, hogy az antibiotikumok vénykötelesek. Az orvos által felírt adagban és ideig kell szedni őket, különben többet ártanak, mint használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!