Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » S. O. S mennyi az esélye,...

S. O. S mennyi az esélye, hogy kiír az orvosom valamit nyugtatót nekem vagy antidepresszánsr vagy ilyesmit?

Figyelt kérdés

Régebb óta tart nálam ez az időszak. Most 17 éves vagyok régen elmentem ezzel az orvoshoz és írt ki nyugtatót ,de azt mondta ha ez folytatódna el kell ,hogy mennjek pszihologushoz. És az óta ez sajnos nem változott. Azonban csak az anyu most egyezett bele ,hogy tényleg elmenjek pszihológushoz. Ha elmondom neki ,hogy mit érzek stb.. a tüneteimet ,akkor írna ki nekem valamit legalább az elején mert már nem bírom. :/

Ezek a tüneteim:

-Nagyon sokszor ideges vagyok (amióta ebbe az iskolába járok tiszta ideg vagyok még a szünetekben is nyári szünetben is)

-Ha nagyon ideges vagyok vagy féllek van ,hogy elkezd fájni a gyomrom émelygek illetve hányingerem van.

-Sokszor pánikolok a semmin is

-Nem tudom kipihenni magam nem tudok ellazulni egyszerűen.

-Nem tudom aludni van ,hogy annyira fáradt vagyok ,hogy azt hiszem ,hogy összeesek ,de nem tudok elaludni akár mikor megyek aludni ,akár milyen fáradtan stb.. Van ,hogy egész éjjel csak forgolodok ,amíg fel nem kell kellnem. De van olyan is ,hogy 3-4órát forgolódok miután elmegyek aludni és csak az után tudok elaludni ,de csak max fél órára ,de ha valamit hallok akármilyen halkan felébredek. Most nyári szünetben ez át ment ,de közeleg az iskola kezd vissza állni.Ha nyugtatókat szedtem (gyenge nyugtatókat) ,akkor valamenyire sikerült el aludnom ,de korán felkeltem hajnali 3-4körül és képtelen voltam vissza aludni. Volt olyan is ,hogy annyira álmos voltam ,hogy ,amint haza mentem muszály volt lefeküdnöm ,de akkor sem aludtam valami sokat ott is csak forgolódtam.

-Könnyen zaklatottá válok és

-Gyötrő gondolataim vannak ,amiketől nem tudok meg szabadulni úgy érzem nincs semmi jó az életnek nincs semmi jelentósge/értelme és az öngyilkosság is járt már a fejemben

-Szinte mindíg szomorú,csalódott illetve lehangolt vagyok akár mi is van.

-Nincs energiám semmire sem

-Nincs étvágyam

-Csúnyának jelentéktelennek érzem magam

-Magamba zárkózok stb...

És én már nagyon nem bírom ezt :/ Szerintetek mennyi az esélye ,hogy fel ír valamit legalább altatót a kezelések elején ,hogy legalább kipihentebb legyek az iskolában és jobban tudjak koncentrálni?

2014. aug. 28. 04:33
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Bocsánat a hibákért csak nagyon fáradt vagyok (most sem tudok aludni meg éjfél körül elmentem aludni ,de nem tudtam gondoltam kiteszem ,akkor a kérdést).

Meg ezt a kettő dolgok kifelejtettem:

-Volt olyan is ,hogy gyakran szúrt a szívemnél illetve egyszer csak elkezdett gyorsan verni mondtam az orvosomnak elküldött szív orvoshoz ott meg vizsgáltak ,de nem volt semmi azt mondták ,hogy a stressz miatt is lehet.

-Ha valami rossz történik mindenért magamat okolom és azt gondolom ,hogy megint csalódást okoztam mindenkinek

2014. aug. 28. 04:44
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát ez így semmiképpen sem megoldás. Szerintem irass Frontin-t kezdetben 0.25 mg-os elég de ha kevés vegyél be kettőt. Ez kedélyjavító, enyhe nyugtató, el is álmosodsz ha kettőt beveszel.

Egy időben én is szedtem. Csak ne szedd 1 hónapnál tovább, mert mint minden efféle gyógyszerre, erre is rá lehet szokni. De nekem használt, szerintem próbáld ki.

2014. aug. 28. 06:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Az orvos nem irat ki el kell menjek pszihológushoz mert már nagyon súlyos ez nálam. Attól még féllek ,hogy először nem fog ki iratni (pedig örülnék neki mivel itt a suli és nem szeretném megint azokat át élni mikor nem tudtam aludni se koncentrálni a suliban a fáradsgtól)
2014. aug. 28. 06:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Am köszönöm szépen :)
2014. aug. 28. 06:37
 5/12 homo ludensz ***** válasza:
Mindenesetre inkább pszichiáterhez menjél mert az orvos és gyógyszert is írhat fel ha szükségesnek látja. A gyógyszer ellen persze lehetnek kifogásaid de ezt ott a szakembernek elmondod és megegyeztek egy mindkettőtöknek megfelelő terápiában.
2014. aug. 28. 08:28
 6/12 anonim válasza:

Ha van rá mód kerüld ezeket a gyógyszereket!

Nyugtatót, kedélyjavítót csak időseknek, illetve szélsőséges esetben "érdemes" szedni. A te korodban elkezdeni rossz ómen. Mindenképpen menj el pszichiáterhez, aztán (esetleges javaslatára) pszichológushoz!

Egy orvostanhallgató

2014. aug. 28. 14:13
 7/12 A kérdező kommentje:

Kedden megyek pszihológushoz. Nem akarok én sem nagyon gyógyszert szedni ,de muszálynak látom legalább a kezelések elején mivel annyira nem tudok aludni főleg most ,hogy kezeledik az iskola meg hát máskor sem nagyon ma sem aludtam egy percet sem egész éjjel forgolódtam.

Na meg az orvosom szerint azért is fel kellene keresnem mert depressziós vagyok :/ Főleg egy botrány óta mikor észre vette ,hogy kárt tettem magamban folyton mondja ,hogy menjek el.

2014. aug. 28. 16:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha elkezdenél sportolni? Rendszeresen járnál mondjuk futni, persze csak annyit, amennyit bírnál, vagy biciklizni, mennétek kirándulni hétvégeken, és talán iskolát kellene váltanod. Tudod már, hogy mi szeretnél lenni? És annak megfelelő iskolába jársz? - A könnyű sportolás jót tenne, hetente kétszer uszoda, ha van a közeledben.
2014. aug. 29. 10:31
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A pszichológus nem ír(hat) fel gyógyszert, még vényre kapható nyugtatót sem. Ugyanis ő nem orvos. Az "orvostanhallgató" leírta, hogy mit csinálj.

2014. aug. 29. 12:40
 10/12 A kérdező kommentje:

Futni szoktam járni futni ,amikor csak van időm rá ,de nem nagyon hat. :( Sulit váltanni ,akarok mivel nem normális azaz iskola többen is a sulitól lettek ilyenek a barátnőm pl: vagdossa magát.Folyton könyörgöm a szüleimnek ,hogy mehessek át ,de nem engedik mert az osztályfőnök tele beszélte a fejüket.

Bocsánat oda pszichiátert akartam írni csak nagyon fáradt vagyok ,akkor sem meg ma sem aludtam és ilyenkor össze keverek pár dolgot.

2014. aug. 29. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!