Mennyire és mennyi ideig kell cukorbetegnek lennem, hogy amputáljanak a lábamból?
Ez nem így meg, hogy akkor x éve cukorbeteg, és akkor már megy a lába a kukába.
Lábat akkor kell vágni, ha valaki nem törődök a cukorbetegséggel-->magas a vércukra-->az erek tönkremennek-->a lábak elhalnak.
Én 7 éve vagyok cukorbetegek, semmi bajom, van sok cukorbeteg ismerősöm, senkinek se vágták le a lábát, pedig sokan gyerekkoruk óta cukorbetegek, tehát már több, mitn 20 éve.
az előttem szólók már leírták a lényeget.
ne parázz, ez nem úgy van, hogy hipp-hopp levágjuk...
előny, ha nem dohányzol, és diétázol. ráadásul az alkoholt is hanyagold.
ha ezeket betartod, akár száz éves is lehetsz két lábon.persze azért figyeld a talpad, mert ha érzéketlen, akkor menj dokihoz.de ez veled nem fordulhat elő.
fel a fejjel!
Ahhoz nem cukorbetegnek kell lenni, hanem a betegség mellett magas cukor szint kell, hogy szövődmények keletkezzenek.
Ha valaki tudja tartani az étkezés utáni 2 órával mért vércukor szintet 7.7 alatt, akkor nincs gond.
A tartósan magas cukor szint olyan anyagcserét generál, amiben megnövekszik a vér koleszterin szintje és ez okozza a bajt.
A koleszterin lerakódik a kapiiláris erekben és azután egyre vastagabb ereket is el fog zárni.
A legérzékenyebb és bőséges vér áramlást igénylő szervünk, a szem ideghártyája. Ott vesszük észre legelőször ezt. Ott a szó legszorosabb értelmében látható sötétedő foltokban kis területeken csökken a szem érzékenysége. Aztán ha a cukor magas és a beteg nem szedi rendesen a koleszterin csökkentő gyógyszertt vagy zsíros ételeket eszik, akkor jönnek a szövődmények.
A szem után a vese következik és a belső szervek, de a szervezet többi ereiben is lerakódik a koleszterin és lassan, egyre több helyen beszűkíti és elzárja a keringés útját. A szervezet sejtjei megfuuladnak a vérben lévő oxigén anyagcsre nélkül és éhen is halnak.
Ez azzal előzhető meg, ha a vércukor szintjét normál értéken tartjuk. A koleszterinre is vigyázni kell, ne emelkedjen meg, viszont ez a magas cukortól fel fog menni.
.
.
Mivel én is érintett vagyok a cukor anyagcsre problémával, ezért elég sokat utána olvastam ezeknek és kísérleteztem is magamon omega3 olaj kapszulákkal.
Amióta ezt szedem és a cukrom 5.4-6,7 között tartom, Azóta a szememben kezdődő szövődmény mérete jelentősen csökkent.
Az 1 grammos halolaj kapszulából veszek be reggel és este 1-1 szemet és a CLA kapcsulából délben és az éjszaka folyamán ha felébredek (fel szoktam), akkor veszek be 1 grammos kapszulát. Emellé még szedek atorvasztatint 40+20 mg-ot. Ez így nekem jelentősen javít a szemeben kezdődött problémán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!