Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy 1-es típusú cukorbetegnek...

Egy 1-es típusú cukorbetegnek mikor kell ennie és inzulint kapnia?

Figyelt kérdés
Lehet hogy ez eltérő emberenként, nem tudom. De ha valaki tudja, akár konkrétan egy személyről, írja le nekem légyszíves. Egy nap hányszor és hány órakor? És előbb esznek aztán az inzulin vagy fordítva? Illetve milyen gyakran mérik a cukrukat?
2013. dec. 25. 22:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez teljesen egyéni. Amikor kiderül, hogy beteg, egy ideig kórházban kezelik, ott állítják be az inzulinszintet. Van akinek napi egy injekció elég, van akinek négy is kell.
2013. dec. 25. 23:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én 6 éve vagyok cukorbeteg, napi 4x szúrok. Elsőt reggel, általában 6-8 óra között, másodikat délben, 12-2 óra között, vacsoránál szintén 6-8 óra között, estit pedig változó, attól függően, hogy mikor megyek aludni..

Általában szúrás előtt szoktam megmérni a cukromat, mert ehhez is igazítom az inzulinegységet, de ha nem érzem jól magam, akkor is megszoktam.

Először beszúrom, rá 20 percre pedig ehetek. De ez is változó, ha magasabb a cukrom, akkor sokszor fél-háromnegyed órát várok.

Remélem tudtam segíteni, szép estét :)

2013. dec. 25. 23:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Oké, köszi. Nem tudnál leírni egy konkrét példát?Milyen időközönként szokták adni az inzulint, ha több kell, ha meg egy, az mikor? és inzulin előtt vagy után kell enni? És mitől függ, hogy mekkora adagot kell beadni? A neten mindenhol csak a kialakulás okait, veszélyeit találom, a kezeléséről csak annyit, hogy inzulininjekció. Pontosabbat nem igazán írnak.
2013. dec. 25. 23:14
 4/6 A kérdező kommentje:
2. csak most olvasom mit írtál. köszi a választ!
2013. dec. 25. 23:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Bármi más kérdés, nyugodtan írj
2013. dec. 25. 23:21
 6/6 lencsefőzelék ***** válasza:
89%

A cukorbetegség gyógyítható. Ajánlom figyelmetekbe a Simply raw - Reversing Diabetes in 30 Days c. filmet.

A filmben 6, cukorbetegségben szenvedő átlag amerikait - orvosi felügyelet alatt - "csak nyersen" kúrára fognak egy farmon 30 napra.

A kamera nyomon követi az eseményeket. Vajon megszabadulhatnak-e az orvosaik által örök életükre inzulinhoz kötött emberek a betegségüktől és a gyógyszertől?

http://www.youtube.com/watch?v=vG3V22cLUF0

Ha valakit érdekel, megvan magyar felirattal.

2013. dec. 26. 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!