Milyen teát ajánlanátok cukorbetegnek?
Édesanyám cukorbeteg (éhgyomorra 13, evés után 20) és már javasoltam neki a laktóz és gluténmentes diétát, de sajnos egy kis baj van a felfogásával és csak a teában hisz, szóval ha betartaná a diétát és inna mellé teát, akkor biztos vagyok benne, hogy a tea hatásaiért (ami lehet nincs is) lenne hálás.
Tudom, hogy a cukorbetegséget nem lehet(még) gyógyítani, de egy olyan teát szeretnék neki venni, amitől rosszabbul sem lesz.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm!
A zöld tea enyhén vizelet hajtó hatású, az segíthet. Azonban ami biztos beválik, a fahéj. Fahéjas tea is létezik, bár az nincs olyan hatásos, mint egy kiskanálnyi joghurtba.
Édesanyámnak -miközben már gyógyszert írtak fel cukor miatt-, 2 hónap alatt 6-7 közöttire vitte le a cukrot. Ezt azóta is tartja, így tíz éve, nem kell se tabletta, se inzulin. Minden vizsgálatra elmegy, a cukor általános mellékhatásai sincsenek meg. Ezért javaslok egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!