Szerintetek bélférges vagyok?
Egy hónapja hasmenésem van, ilyen nagyon vízszerű sokszor. A dokik gyógyszer okozta vastagbélgyulladásra tippeltek, de aztán ki tudja. Most kellett leadnom megint székletmintát, ahol a háziorvosom beikszeltem, hogy nézzék meg, van-e.
Voltak fura dolgok a székletemben, de mozogni nem mozgott.
Szerintetek? Lehet ezektől a sz*roktól szenvedek egy hónapja?
Tulajdonképpen mindentől hasmenésem van, tényleg mindentől szinte, néha a banán bennem marad, pár szem háztartási keksz, de így egy hónap után baromi gyenge vagyok. Aranyerem eklvileg nincsen.
Nálad miből állapították meg a Chron betegséget? Milyen vizsgálatból lehet? Tükrözésből?
De tényleg nem értem, hogy az orvosok miért nem gyanakodtak erre, vagy bármi komolyabbra is akkor.
Nem is tudom, vége lesz-e ennek a hasmenésnek valamikor. Eddig napi 23 a rekordom..
javaslok egy gasztroenterológiai kivizsgálást. én székesfehérvárra járok magánorvosoz, a budai úton. nekem szövődménnyel volt problémám, onnan jutottam el a kivizsgálásig, úgyhogy ez most nem releváns.
neked valószínűleg szükséged lesz egy calprotectin tesztre, ami tulajdonképpen egy székletfehérje-teszt. Csak székletmintát kell vinni, ők megcsinálják. Az érték függvényében lesznek további vizsgálatok. Ha az érték magas, indokolt lesz a tükrözés, de van náluk kapszulás vizsgálat. Ilyenkor lenyelsz egy kapszulát, ami lényegében egy videokamera, végigmegy az emésztőrendszereden, ezáltal fény derül arra, hogy hol van problémád. ezután kapsz gyógyszeres kezelést. először mindenképpen csak egy konzultáció lesz, ahol elmondod a problémád, hogy miket tapasztalsz, utána ők megmondják a többit. elég erősen ajánlom ezt a magánorvosi centrumot, mert még a segged is kinyalják!!!!
Hát egy 5 kilót tuti szerintem.
Köszönöm a tippet egyébként, lehet az lesz, hogyha nem is Fehérváron, de Budapesten keresek valami magánrendelőt, bár túl sok pénzem nincs, de így se mehet tovább, hogy kísérleteznek rajtam, hogy hát lehet ez a bajom, és szedjem most ezt a gyógyszert, ha nem, akkor írunk fel másikat..
Azért jó lenne, ha akkor a betegségemnek megfelelő kezelést kapnám, bár tudom naív vagyok a magyar eü-t figyelembe véve, de azért mégiscsak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!