Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek bélférges vagyok?

Szerintetek bélférges vagyok?

Figyelt kérdés

Egy hónapja hasmenésem van, ilyen nagyon vízszerű sokszor. A dokik gyógyszer okozta vastagbélgyulladásra tippeltek, de aztán ki tudja. Most kellett leadnom megint székletmintát, ahol a háziorvosom beikszeltem, hogy nézzék meg, van-e.

Voltak fura dolgok a székletemben, de mozogni nem mozgott.

Szerintetek? Lehet ezektől a sz*roktól szenvedek egy hónapja?

2014. aug. 12. 19:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ja, kb 1 hete csináltak egy labort, ott kiderült, hogy a CRP értékem 78..úgy, hogy 0-5 között normális, és ha jól tudom, ez a gyulladást jelenti a szervezetben, de tulajdonképpen ezt is le se sz*rták..
2014. aug. 12. 20:19
 12/20 anonim ***** válasza:
Szia! Én is crohn beteg vagyok, habár nekem hála a jó égnek nagyon enyhe. Tipukus tünet a vég nélküli hasmenés, nyákos széklet, néha még véres is. Végbéltájékon van problémád? Aranyeres elváltozás, hasonló, stb? Hasad szokott fájni? Ha lázad is van, fájdalmaid, és le van gyengülve, az elég gyanús. Folyamatosan hasmenésed van mindentől, vagy "csak" bizonyos ételektől?
2014. aug. 12. 20:20
 13/20 anonim ***** válasza:
(közben bemásoltam ide, amit privátban küldtem volna, így akár más is tud belőle okosodni)
2014. aug. 12. 20:22
 14/20 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen mindentől hasmenésem van, tényleg mindentől szinte, néha a banán bennem marad, pár szem háztartási keksz, de így egy hónap után baromi gyenge vagyok. Aranyerem eklvileg nincsen.

Nálad miből állapították meg a Chron betegséget? Milyen vizsgálatból lehet? Tükrözésből?

2014. aug. 12. 20:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként a válaszod, az lemaradt, hogy a hasam is fáj állandóan, és rengeteg bélgázom van.
2014. aug. 12. 20:24
 16/20 A kérdező kommentje:

De tényleg nem értem, hogy az orvosok miért nem gyanakodtak erre, vagy bármi komolyabbra is akkor.

Nem is tudom, vége lesz-e ennek a hasmenésnek valamikor. Eddig napi 23 a rekordom..

2014. aug. 12. 20:26
 17/20 anonim ***** válasza:

javaslok egy gasztroenterológiai kivizsgálást. én székesfehérvárra járok magánorvosoz, a budai úton. nekem szövődménnyel volt problémám, onnan jutottam el a kivizsgálásig, úgyhogy ez most nem releváns.

neked valószínűleg szükséged lesz egy calprotectin tesztre, ami tulajdonképpen egy székletfehérje-teszt. Csak székletmintát kell vinni, ők megcsinálják. Az érték függvényében lesznek további vizsgálatok. Ha az érték magas, indokolt lesz a tükrözés, de van náluk kapszulás vizsgálat. Ilyenkor lenyelsz egy kapszulát, ami lényegében egy videokamera, végigmegy az emésztőrendszereden, ezáltal fény derül arra, hogy hol van problémád. ezután kapsz gyógyszeres kezelést. először mindenképpen csak egy konzultáció lesz, ahol elmondod a problémád, hogy miket tapasztalsz, utána ők megmondják a többit. elég erősen ajánlom ezt a magánorvosi centrumot, mert még a segged is kinyalják!!!!

2014. aug. 12. 20:33
 18/20 anonim ***** válasza:
ja, és gyenge pedig azért vagy, mert mindent kif.osol konkrétan, a tápanyag nem tud felszívódni. fogytál jelentősebbet mostanság? gondolom ilyen mértékű hasmenés mellett több kilóról lehet szó...
2014. aug. 12. 20:40
 19/20 A kérdező kommentje:

Hát egy 5 kilót tuti szerintem.

Köszönöm a tippet egyébként, lehet az lesz, hogyha nem is Fehérváron, de Budapesten keresek valami magánrendelőt, bár túl sok pénzem nincs, de így se mehet tovább, hogy kísérleteznek rajtam, hogy hát lehet ez a bajom, és szedjem most ezt a gyógyszert, ha nem, akkor írunk fel másikat..

Azért jó lenne, ha akkor a betegségemnek megfelelő kezelést kapnám, bár tudom naív vagyok a magyar eü-t figyelembe véve, de azért mégiscsak..

2014. aug. 12. 20:58
 20/20 anonim ***** válasza:
én szinte teljesen biztos vagyok, hogy erről lehet szó. főleg, ha minden kajától ez van, mert ha csak bizonyostól, lehet vmilyen érzékenység is. minél előbb menj el orvoshoz, mert ha nem kezelik, súlyosabb is lehet!
2014. aug. 12. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!