Férjemnek magas vérnyomása volt tegnap. Hogyan főzzek neki só nélkül? Lehet ez átmeneti? Nem árthat a gyógyszer?
Figyelt kérdés
Eddig semmi baja nem volt, egészséges. Tegnap nem érzete jól magát, zsibbadtak a végtagjai, bementünk az orvoshoz és magas volt a vérnyomása 180/ valamennyi, este 9ig bent tartották utána haza jöhetett. Gyógyszert adtak neki, de nem tudom hogy ezt most jó ha szedi-e mert mi van ha csak átmenti volt pl. a tegnapi front miatt 10 fokot esett a hőmérséklet vagy most már mindig magas lesz neki? Dalnessa gyógyszert kapott, reggel kell egyet bevenni, rá fél órára mértük és 130/80 volt, a gyógyszer annyi idő alatt nem is hathatott szóval szerintem már nem is volt neki reggel magas. Kávét nem ivott reggel, de egy cigit elszívott (erős dohányos napi 2 doboz, de most próbálja visszafogni). Én eléggé aggódom, egyébként minden eredménye jó lett ekg- stb. Szerdán kell vissza menni, gondolom ott majd csak megmondják hogy kell-e még a gyógyszer. Én amiatt aggódom hogy nem-e árthat a gyógyszer, ha szedi továbbra is de már normál a vérnyomása.2014. júl. 23. 10:14
11/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, el fogunk menni, hála istennek jól van, tegnap egész nap rosszul érzete magát.
És szerinted a napi egy kávé reggel tejjel még belefér neki? Az olvastam hogy 1 kávé még megengedett. Rendszeresen kávézott minden reggel, ma kihagyta és mondta délután hogy érzi a kávé hiányát. Azért csak hozzá volt szokva. Én ha nem iszom megfájdul a fejem.
2014. júl. 23. 20:35
12/12 anonim válasza:
Nem lesz gond gyógyszer mellett az ésszerű mennyiségű kávéból! Én is szedek gyógyszert és én is iszom. Nincs annyira durva hatása 1 kávénak a vérnyomásra, hogy gond legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!