Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 10 éve szedek Frontint 0,5...

10 éve szedek Frontint 0,5 mg-osat nap 5 szemet ( ezt pár éve, eredetileg kisebb adaggal kezdtem)! Hogyan tudnék leszokni róla, az életvitelemet nagyban befolyásolja, nem azért, mert elkábít, hanem, mert nem megy nélküle az élet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, kisgyerek korom óta rengeteget voltam kórházban, több, mint 10x műtöttek. 15 voltam, amikor ezt az átkot felírták nekem, nem akartam szedni, de "kötelező" volt, amúgy beletörődtem, mert akkoriban vagy 5 másikféle gyógyszert is szedtem ( vérnyomáscsökkentők, szteroidok stb. ) Eleinte jót tett, kevésbé szorongtam az újabb műtétek miatt, de mostanra átok, nem tudok meglenni nélküle, ha nincs nálam rosszul vagyok. Próbáltam leszokni, de mivel veseelégtelenségem van máshogy ürül a szervezetből, sokszor volt elvonási tünetem művesekezelés ( dialízis ) alatt. Az orvosok nem segítenek, ezért hátha van valakinek egy jó ötlete, mert így nehéz, az amúgy sem könnyű élet.

2014. júl. 15. 00:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz lesz leszokni, vagy lecsökkenteni az adagot. Én csak napi 1/2 szemet szedek a 0,25-ösből és ha eljön az este már szédülök. Gondolom már hiányzik a szervezetnek. Próbáld meg nagyon óvatosan csökkenteni a napi mennyiséget. Gyógynövényeket szedj részbem helyette. Nem tudom a betegséged miatt lehet-e sportolnod? Jó lenne az aktív sport, mert úgy könnyebben menne a gyógyszer leépítése. Kérdezz meg szakembert is.
2014. júl. 15. 00:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az eddig szedett adagot kell fokozatosan, lassan mindig negyedével csökkenteni: te összesen most 2.5 mg-ot szedsz, tehát ennek a negyedével vagyis ~ 0.5 mg-gal kell elkezdeni a megvonást. Ezt 4 hétig kell tartani, majd utána újabb 0.5 g-ot elhagyni, szintén 4 hétig. Ezt addig kell folytatni, amíg el nem jutsz a legutolsó negyedig: ezt úgy kell elhagyni, hogy csak minden másnap szeded be, szintén 4 hétig, majd utána egyszerűen többet nem veszed be. Csak ez a módszer működik. Másképp, gyorsabban meg se próbáld, mert az, hogy nem fog sikerülni, még a kisebbik baj, de olyan rosszul lehetsz, hogy akár meg is halhatsz. Ez drog. Háziorvos utasítására jövök le én is, de én szerencsére jóval kisebb adagról. Az új csökkentési szakaszban pár napig rosszabbul lehetsz, ezt ki kell bírni: utána jobb lesz. Lényeg a lassú fokozatosság.
2014. júl. 15. 20:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!
2014. júl. 15. 21:14
 4/4 NoDrugs ***** válasza:

Olvasd el az Ashton Kézikönyvet és a Benzo Könyvet.

abban le van írva hogyan kell leszokni

2014. júl. 16. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!