Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet valakinek reflux betegsé...

Lehet valakinek reflux betegsége ha nem eszik vagy ritkán eszik zöldséget gyümölcsöt?

Figyelt kérdés
2014. jún. 29. 14:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Először is tisztázzuk mi a reflux: a gyomorszáj és nyelőcső alsó részén izomzáródási rendellenesség. És k u r v á r a nem savprobléma, hanem izom. Persze feljön a sav a nyelőcsőbe megmarja, de akkor sem savgond.
2014. jún. 29. 15:07
 12/19 A kérdező kommentje:
igen ezt eddig is tudtam okoska, a savtúltengés nem egyenlő azzal h nem zár jól a záróizom, de attól meg kurvra lehet refluxom om......
2014. jún. 29. 15:16
 13/19 A kérdező kommentje:
egyébként meg azt hozza teszem bár nem vagyok orvos mint te de szóval hogy ha valakinek sok a sava elgyengíti a záróizmot és így feltör ezt egy belgyógyász mondta
2014. jún. 29. 15:17
 14/19 picibibi válasza:

Ha túl sok a gyomorsavad, akkor két kávéskanál szódabikarbónát szedjél naponta, maximum 2-szer, ha túl száraz, akkor ihatsz rá vizet is nyugodtan.

Nekem bevált mindig.

Remélem segíthettem. :)

2014. júl. 3. 13:09
 15/19 anonim ***** válasza:
A gyümölcsök savasítanak, nem értem, miért kéne több gyümölcsöt enni. Egyébként ha túl savas vagy, teljes étrend-váltás kell, nem elég, hogy ebből egy kicsit többet, abból kicsit kevesebbet. Gyógyszerből is elég sok fajta van, a szódabikarbóna sokszor elegendő tüneti megoldás, ha nem, akkor gesztróshoz kéne menned.
2014. júl. 3. 13:16
 16/19 A kérdező kommentje:
Igen, most váltok életmódot. Sok zöldség, gyümölcs. Nem savasít, kivéve az alma, paradicsom. Feher liszt helyett tönköly, kenyér teljes kiörlésű, durum tészta, cukor helyett juharszirup, olivaolaj, tengeri só. Ezek mind egeszsegesek, természetesek,könnyebb emesztés. És persze meglátogatok egy gasztroenterológust.
2014. júl. 3. 14:34
 17/19 A Tengerész ***** válasza:
Túl sokat mentél már ezen az úton, sokat próbáltál már ahogy a kommenteket olvasom, ahhoz, hogy egy egyszerű válasz megoldás lehessen. Irány a gasztroenterológia. Nekem mázlim volt, évekig kínlódtam a savas feltörésekkel a torkomban, görcsöléssel a nyelőcsőben, de eszembe se jutott ilyen "aprósággal" orvoshoz menni, aztán egyszer más okból muszáj volt és rákérdeztem erre is. Az ELSŐ Pantoprazol tabletta után megszűntek a panaszaim!!
2014. júl. 5. 08:01
 18/19 anonim válasza:
A reflux lelki oka hogy valami lelki dolgot nem tudsz megemészteni és azzal terheled magadat! Nem vesz valamit be a gyomrod! Ismered gondolom ezt a kifejezést! Semmire nem mész a gyógyszerrel, ha nem oldod meg a lelki hátteret...
2014. júl. 6. 06:47
 19/19 anonim ***** válasza:

A szervezet lúgosítása nem egyenlő a gyomor savasságának csökkentésével.

Egy-egy ételfajta, a túl zsíros/fűszeres és főleg az idegesség bármikor előhozhatja.

Én pl. imádom a linzerteket, de ha eszem belőle, rögtön kicsap a gyomorsav a szájamon.

Azonnali segítség egy kiskanálnyi szódabikarbóna, akár egy pohár vízben feloldva, akár csak simán a kanálból és sima vízzel leöblítve.

2014. júl. 6. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!