Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Igaz amit a biológia tanárom...

Igaz amit a biológia tanárom mond, hogy minden szénsavas ital, beleértve az ásványvizet is árt a szívnek?

Figyelt kérdés
2014. jún. 22. 19:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
kellenek ezek, de nem akkora mennyiségben, mint az ásványvízben van :D úgy látszik, nem tudom megértetni :)
2014. jún. 28. 21:37
 22/26 Gauldoth válasza:
100%
Ha nem iszol extrém sokat, akkor biztos nem a emiatt lesz baj a szíveddel. Egyébként előbb teszi tönkre a fogaidat, majd a csontjaidat.
2014. jún. 29. 11:13
 23/26 anonim válasza:
Ez olyan, mint hogy: a pezsgőtablettás ital szétmarja a csontodat. De hát kiiszik meg minden áldott nap pezsgőtablettás cuccot?!? A szénsavas cuccokkal meg az a helyzet, hogy nekem pl. szétmarja a nyálkahártyáimat, garatgyulladás garantálva, még le se ér a gyomorba máris baj van. Ez sztem egyéni, hogy ki hogy bírja. A biológia tanárod meg egy pánikos i(n)dióta. (á lá Lem).
2014. jún. 29. 16:58
 24/26 anonim válasza:
szinte csak szensavas vizet iszom es semmi bajom...akkor mutans vagyok? :D
2014. júl. 1. 16:21
 25/26 kkovax38 válasza:
Sok mindenben igazatok van. Manapság minden étel ital a természet elfertőzésétől fogva sajnos mérgezett. Fiatalon a szervezet immunrendszere még most ellenáll a betegségeknek. Ennyi betegségről amennyi a jelen időben van az elmúlt 76 évem alatt nem tapasztaltam. Az ételeink fogyasztása által a szervezetünk elsavasodik, amit az emberek többsége nem akar elhinni. El kell gondolkozni hogy az elsavasodott szervezetet további savakkal terhelik a szénsavas italok fogyasztói. Szervezetünk sav és lúg tartalma egyensúlyba kell hogy legyen. Ph érték 5,5. Mivel el vagyunk savasodva, ezért a lúgos oldalt lúgos víz ivással és nem szénsavas italokkal hozzuk egyensúlyba. Mi lúgos vizet iszunk, lúgos vízzel készítjük az ételeket, főzzük a teát és a kávét. (Ph 8,5), és a koromhoz képest jól érzem magam a bőrömben. Nem vagyok EÜ alkalmazott.
2014. júl. 7. 17:48
 26/26 anonim válasza:
Ez egy nagy baromság.A szénsavtól nem lesz semmi bajod.Egyrészt a szén-dioxid fel sem szívódik (ezért böfögünk), másrészt a vérben eleve van szénsav bikarbonát ionok formájában, mivel a szén-dioxid szállítás így történik (és nem gáz formájában). A lúgos víz egy mások nagy baromság, mivel tök mindegy hogy te ph 7-es, vagy 8-as vizet iszol, a gyomorsavval fog keveredni először, ami 1-2 (erősen savas) ph-jú, tehát bármit amit lenyelsz először savas közegbe kerül, ugyanis ez kell a mikróbák elpusztításához. ill. a fehérje emésztéshez. A test sav-bázis egyensúlya nem a bevitt ételek ,italok pH-jától függ, hanem a veseműködéstől, és a vér pufferrendszerétől.A vér pufferrendszer működéséhez pedig bizonyos ásványi sók kellenek. Ha ezek nincsenek megfelelő mennyiségben, akkor lehet gond a sav-bázis egyensúllyal!Annyi igaz, hogy ezeket az ásványi anyagokat leginkább növényi tápanyagokból tudjuk pótolni.De még egyszer írom, nem a bevitt élelmiszer és víz pH-ján múlik a dolog, a gyomorban minden savas lesz. A citrom és egy csomó más gyümölcs is savas, a vérben viszont a benne lévő ásványi anyagok a pufferrendszer lúgosító működését segítik! Szóval lehet inni lúgos vizet is, csak felesleges pénzkidobás!Egyébként csapvízbe egy kis szódabikarbóna, és máris kész a lúgos víz (csak épp teljesen felesleges, kivéve ha ég a gyomrod, de ez már más probléma)! Ja, és biol-kém tanár vagyok, de foglalkozok is komolyan táplálkozástudománnyal.
2014. júl. 29. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!