Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » ORVOST KÉRDEZNÉK! Immunizálva...

ORVOST KÉRDEZNÉK! Immunizálva vagyok-e TBC ellen?

Figyelt kérdés
Az összes létező ismerősömnek, a tulajdon testvéremnek is látszik egy kör alakú, hegedt sebhely a BCG-oltás helyén. Nekem semmiféle bőrhibám nincsen ott. Édesanyám szerint megkaptam az összes kötelező gyermekoltást ('89-es vagyok). Ez nyilván igaz is, hiszen normális, rendezett családi körülmények között éltünk mindig is, a szülők odafigyelőek, vigyáztak ránk. Lehetett az oltás elöregedett? Vagy mi okozhatja a heg teljes hiányát? Újraoltást kérnem érdemes? Tudom, hogy napjainkra nagyrészt kiirtották a gümőkórt, mégis szeretnék védve lenni ellene, talán érthető okokból....

2014. jún. 13. 20:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy orvos válaszol oldalon azt írja, hogy attól, hogy nincs heg, még véd az oltás.
2014. jún. 15. 10:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, megy a felpontozás. A háziorvosom megkérdeztem ma, mert hogy, hogy nem összefutottam vele a városban, és azt "nyilatkozta" erről, hogy annak az esélye, hogy csecsemőkoromban nem oltottak be, hihetetlenül kicsi. Viszont minden ~50 beoltott csecsemőből 1 nem ad bőrreakciót a vakcinára. Szóval ezek szerint: akinek megvan a heg, az 100% hogy megkapta a BCG-t, akinek pedig nincs heg, az is 99,9%, hogy megkapta.

Akinél az oltási könyvben üres a bejegyzés, azaz nincsen benne a BCG, és hege sincs, az azonnal keresse fel háziorvosát, és rendeljék meg a felnőtt BCG-oltást. Ez a tanácsa a házidokimnak.

2014. jún. 15. 11:47
 3/3 anonim ***** válasza:
A bcg oltásra lett volna ismétlő oltás 12 évesen, nem? Arra már emlékezned kell.
2020. márc. 31. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!