Ekcéma, vagy bőrgomba?
Figyelt kérdés
Combhajlatban piros, viszkető folt jelent meg. Akkor a háziorvos azt mondta, hogy bőrgomba. Adott rá kenőcsöt, ami miatt csak rosszabb lett az egész. Hamar szakorvoshoz fordultam, aki ekcémát mondott és adott is rá kenőcsöt. Ez a kenőcs enyhített sokat a tüneteken. A bőr barnásra változott piris helyett, de kis piros foltok mindig jelentek meg a folton belül. Egy éven át használtam ezt a kenőcsöt, de nem múlt el tőle. Gyanakodván, hogy talán nem ekcéma elmentem a környék legjobbnak vélt bőrgyógyász rendelésére, ahol ismét bőrgombát mondtak. (Furcsa azonban, hogy bár magamon terjed éves szemléletben lassan, de senki máson nem jelentek meg ezek a tünetek a családban és rajtam sincs máshol.) Adtak egy újabb kenőcsöt, viszont 3 nap múltán kezd viszketni. Eddig az ekcéma kenőcstől nem viszketett. Ez természetes reakció lehet? Ha ez a kenőcs hatékony lehet, vajon mennyi idő múlva látszódik az eredménye? Vagy esetleg még mindig valami más probléma lehet?2014. jún. 7. 07:45
1/1 anonim válasza:
Az ekcéma nagyon keserves dolog , én 25 éve küzdök vele.
Azért mondhattak rá gombát mert az ekcémás terület felülfertőződhet vele. Alapvetően az ekcéma elleni krémmel kend, de időnként kell rá gombaellenes is.
Orvos adjon krémeket!!!!
Ami nekem jó: Alsol, Phlogosam,bórax kenőcs (ez antiszeptikus, gombaölő is),karbamid kenőcs,és Elocom -ez szteroidos- csak orvosi utasításra!!!
Ha valóban ekcémád van, azt okozhatja valami vegyszer esetleg étel.
Hosszú, keserves küzdelemre készülj!
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!