Szerintetek van némi alapja annak hogy skizofrén lehetek? 15/L
Figyelt kérdés
Szóval azt vettem észre magamon,hogy olyan érzésem van mintha mindig figyelne valaki,folyamatosan csak arra tudok gondolni hogy irányitanak engem és mindennap félelemmel nézek körbe.Meghökkentő de nemistudom hogyan magyarázzam el,vonalakat látok elnézek valami mellett és kirajzolódott vonalakat látok éppen arról a tárgyról amit láttam és kék zöld árnyalatokat mellette.Mindig a gondolataimmal vagyok elfoglalva próbálom magamban sorrendbe rakni a normális és nem normális dolgokat.Soha senkinek nem beszéltem erről mert tudom hogy ez nem normális.Pl: nézem hogy mitcsinálok épp "most" és tudom hogy kb félóra múlva már tökmáshol leszek jó ezt most elég hülyén magyaráztam el...Az idő fogalma egyrejobban össze zavar és néha szoktam beszélni magamban de az nem olyan gyakori....Kérlek ha tudtok akkor válaszoljatok valami normális mondattal és ne a gúnyt érezzem belőle...köszönöm2014. jún. 5. 00:15
11/16 A kérdező kommentje:
azaz ilyen kényszerem van hogy ki akarok magamból jönni vagy nemtudom hogyan magyarázzam el néha hisztérikusan rossz ez az állapotom ._.
2014. jún. 5. 00:53
12/16 anonim válasza:
Amit leírsz a 9-es válaszodban, az viszont nem ritka dolog, úgy tudom. Mármint elő szokott fordulni sok más emberrel is, itt a gyakorin már láttam párszor :)
13/16 A kérdező kommentje:
akkorjó.:) sajnos nagyon rátudok görcsöli az ilyen dolgokra
2014. jún. 5. 00:56
14/16 anonim válasza:
Nem vagy skizofrén. Az anyám az, úgyhogy tudom, miről beszélek. Első körben háziorvos, vérkép. Aztán szemészet. majd pszichológus. Nem lesz veled semmi baj.
15/16 anonim válasza:
14, látványosan nem tudod, miről beszélsz. Ha tudnád, akkor azt is tudnád, hogy minden eset másmilyen. Attól még, hogy tök más tünetei vannak, mint anyukádnak, még lehetne skizofrén.
16/16 anonim válasza:
Kedves kérdező amint azt írták betegség tudat hiánya a megfigyelhető ezen betegségnél DE a skizofréniások igen is rájöhetnek a betegségükre ezt terápiás kezeléssel vagy valamilyen rendíthetetlen bizonyítékkal el lehet érni hogy belássa a skizofrén hogy ő beteg.
Javaslom ha érdekel a betegség és hogy milyen az életük az ebben szenvedőknek akkor nézd meg az Egy csodálatos elme című filmet John Nash aki valós személy matematikus tudós nóbeldíjjat is kapott na ő bizony pont hogy betegségére ráébredt.
És még sok olyan ember van aki tudja hogy skizofrén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!