Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lenne egy elméleti kérdésem a...

Lenne egy elméleti kérdésem a rákról. Ki tudná nekem megmondani?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy valaki rákos. A ,,fő" daganat például a szájba van. Alakulnak ki áttétek, több helyen, (tüdő, vese, máj...) Ha jól tudom akkor ezek a ,,fő" daganattal kapcsolatban állnak. Ha sikerülne valamilyen módon leválasztani az áttéteket a daganatról, akkor az áttétek egy idő után eltűnnének? Vagy ugyanúgy megmaradnának a rákos szövetek, amik egy másik ,,fő" daganattá alakulnak?

2014. jún. 2. 23:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem, hogy a fokhagyma vagy bármelyik gyógynövény önmagában elegendő lenne arra, hogy elpusztítsa a kialakult rákot (Rákból is annyi fajta van, amúgy, hogy nem hiszem, hogy egyetlen közös gyógyszerük van). De az egészséges élelmiszerek fogyasztása vitathatatlanul segít a rák túlélésében, a konvencionális orvostudomány módszerei mellett, és nem helyett alkalmazva. Tehát ha a rákos rokonom sok fokhagymát akarna fogyasztani, örülnék :) A gyógynövényeket megbeszélném az orvossal, mert a hatóanyagaik esetleg ütközhetnek gyógyszerekkel (ha erre nem is sok az esély, azért előfordul ilyen), ha nincs kifogása ellene, akkor szerintem bátran lehet őket fogyasztani és hátha segít egy kicsit :)
2014. jún. 3. 13:02
 12/19 A kérdező kommentje:
Még így egy kicsit átgondolva reagálnék az előző válaszodra. Tény hogy az orvosokban kellene jobban megbízni, nem pedig az internetben, meg a ,,kuruzslásokban", de úgy hiszem ennek is meg van a maga előnye. Mégpedig az olyan emberek számára akikről már az orvosok például lemondtak, vagy akikkel nem tudnak mit kezdeni (Gondolok itt olyan agydaganatokra amiket elhelyezkedésükből kifolyólag nem tanácsos ,,megpiszkálni"). A konkrét pozitívuma sztem hogy ad egy remény szálat az embernek. Ha nem lenne, ha eleve föladná akkor semmi esélye sem lenne legyőzni a betegséget. De íg van mibe kapaszkodnia, van mibe hinnie.
2014. jún. 3. 13:05
 13/19 A kérdező kommentje:
Végülis én is hasonló elven vagyok. :) Mármint hiszem hogy minden betegségre, kórra ott van a válasz a természetben... :)
2014. jún. 3. 13:08
 14/19 anonim ***** válasza:

Igen. Nem is azzal van a gond, ha az a rákos, amiről lemondtak, kipróbál még valamit (ugyanemiatt én pl engedélyezném a kísérleti gyógyszerek kipróbálását az ő esetükben - nem fair dolog elvenni tőlük az utolsó reményt).

Szerintem a baj azokkal van, akik gyógyíthatóak lennének, és mégis lemondanak a konvencionális terápiáról valami bizonyítatlan és bizonyíthatatlan hülyeség kedvéért. Sajnos nagyon sokan vannak, főleg mostanság, amikor tényleg mindenki akármit írhat az internetre... Túl sokan meggazdagszanak ezeknek az embereknek a nyomorúságából, és nagyon sok ember meghal hiába. Én ezt sajnálom igazából. Azzal amúgy semmi bajom nincsen, hogyha a konvencionális terápia mellett valaki megpróbál akármit (amihez az orvos a beleegyezését adja - általában nem szoktak tiltani semmit, ami nem ütközik a gyógyszerekkel és nemgyengíti le a beteget)

2014. jún. 3. 13:10
 15/19 A kérdező kommentje:
Nos igaz, de az már a saját hülyeségük az embereknek, én nálam mondjuk az alap lenne, hogy nem mondanám le a kemó lehetőségét. Ám ezt tanultad, ilyesmiben dolgozol, vagy csak simán érdekel a téma?
2014. jún. 3. 13:27
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakmabeli, de komoly eü. érdeklődésem van, ezen kívül sajnos személyes tapasztalat miatt is eléggé beleástunk a témába. Édesanyám szerencsére meggyógyult :) (konvencionális medicina által)
2014. jún. 3. 13:30
 17/19 A kérdező kommentje:
Örülök hogy édesanyád jól van :) Ha megkérdezhetem hol kutatsz/kutattál? Van esetleg olyan irodalom, amit ebben a témában ajánlani tudnál?
2014. jún. 3. 13:38
 18/19 anonim ***** válasza:
2. Vagyok csak válaszolok a kérdésedre annyira vagyok otthon a témában h orvos vagyok bàr nem ezzel a területtel foglalkozom mindenkinek tanítják az egyetemen a daganatokat / sugárterápiát stb. Nem olvastam el mit írt a többi ember ide kommentnek de úgy látom Téged nagyon érdekel a téma gyere bátran orvosi egyetemre tudsz kutatással is foglalkozni illetve bárhol a világon tárt karokkal várnak ilyen témával foglalkozó orvosokat.
2014. jún. 3. 18:04
 19/19 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm, a tanácsot, nagyon sokáig szemeztem ezzel a lehetőséggel (bár ilyen szempontból patológiára mentem volna), de az anyagi helyzet nem tette lehetővé, hogy orvosira járjak. Úgyhogy ekonómiát tanulok, idén végzek :) Bár ami késik nem múlik alapon, lehet hogy egyszer ott kötök ki :) Szabadidőmben viszont elég sokat foglalkozom a témával.
2014. jún. 3. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!