Lenne egy elméleti kérdésem a rákról. Ki tudná nekem
megmondani?
Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy valaki rákos. A ,,fő" daganat például a szájba van. Alakulnak ki áttétek, több helyen, (tüdő, vese, máj...) Ha jól tudom akkor ezek a ,,fő" daganattal kapcsolatban állnak. Ha sikerülne valamilyen módon leválasztani az áttéteket a daganatról, akkor az áttétek egy idő után eltűnnének? Vagy ugyanúgy megmaradnának a rákos szövetek, amik egy másik ,,fő" daganattá alakulnak?
Ugyan úgy megmarad, és igen, az is tud terjeszkedni tovább, tud adni áttétet.
2014. jún. 2. 23:18
3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mennyire vagytok otthon a témában?
2014. jún. 2. 23:20
4/19 anonim válasza:
Nem állnak "kapcsolatban" a fő daganattal, csak az abból szóródó sejtekből alakultak ki. A rákos sejt bekerül a véráramba, eljut valahová, megtapad és kész az áttét. Onnan is tud szóródni tovább. Sajnos ez szokott a halála lenni az áttétes betegeknek. Még a "fő" daganat eltávolítása után is, az áttéteket gyakran már nem lehet megfogni...
2014. jún. 3. 00:20
5/19 anonim válasza:
A rak akkor alakul ki, amikor az immunrendszer mar nem tud megbirkozni a sok szemettel amit megeszel. Minden rak ebbol alakul ki, nem a fo daganatbol.
A fott kajakat a szervezet idegentestnek erzekeli. ezert lefoglalja a teljes immunrendszert. nem jut elegendo energia a test tobbi funkcioira. Es a leg lenyegesebb, nincs enzim bevitel amik lebontanak a kajakat.
Ha szabadulni akarsz a raktol enzimdus etrendet iktass be. Ami nyers zoldsegeken alapszik. Csak zoldseg!!!
2014. jún. 3. 02:33
6/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rákos (szerencsére), vagy legalábbis nem tudok róla.. A kérdés valóban elmélet. Anno bioszórán úgy tanultuk, hogy a szervezetben minden 8 percben legalább 1 rosszindulatú sejt keletkezik, amit jobb esetben a szervezet elpusztít. Ha nem elég erős az immunrendszer, akkor keletkeznek belőle daganatok, tumorok, akár rák is. Ez mennyire reális? A ,,megoldásról", túlélésről sokat olvastam. Sokan ajánlják a nagyobb dózisú C vitamin bevitelt. Miért? Reális az, hogy a vitamin hiány is szerepet játszik a kialakulásban?
2014. jún. 3. 06:51
7/19 anonim válasza:
A rák sokkal bonyolultabb dolog annál, minthogy megeszek 2 c vitamin tablettát egy nap és akkor meg van előzve.
Ha tudnánk az okát, és ha tudnánk a megelőzés módját, senki sem lenne rákos. De nem tudjuk. A nagy mennyiségű c vitamin az egyszerű emberkék reménysége, akik összeolvasnak az interneten egy kupac baromságot, és mindjárt orvosbak hiszik magukat. Speciel ezt a "gyógymódot" vizsgálták is, és egy csomó esetben kifejezetten KÁROS, a rákot erősíti...
2014. jún. 3. 10:21
8/19 A kérdező kommentje:
Kiérzem az iróniát a kommentedből... Nem hiszem egyből orvosnak magam, pontosan azért érdeklődöm itt, mert az interneten sok minden olyan van ami marhaság. A kérdéseim alapja csak szimplán a kiváncsiság. Ha idegesítőnek tartod, vagy nem tetszik valami akkor nem kell válaszolni, ennyire egyszerű. Én legalább érdeklődök, nem pedig a baromságokat terjesztgetem.
2014. jún. 3. 11:55
9/19 anonim válasza:
Nem rád nézve kell kiérezni az iróniát, hanem ezeknek a baromságoknak a terjesztőire nézve. Sajnos sokan vannak, és itt a gyakorin még többen. Szerencsétlen rákosok meg belekapaszkodnak az összes reménybe, ami szembejön, akár elvetik a modern orvostudomány által kínált (vitathatatlanul komoly kínokkal járó és veszélyes!) gyógymódokat, mint pl. a kemót. Aztán 99%-ban szépen meghalnak, csodák ide vagy oda... Sajnos nagyon sok kárt okoznak ezeknek a hülyeségeknek a terjesztői.
2014. jún. 3. 12:15
10/19 A kérdező kommentje:
Nos igen, ez vitathatatlan. Ismertem én is olyat, aki elvetette a kemoterápia lehetőségét (13 éves kisfiúról van szó). Bár nagy volt a kitartása az elején, sok felnőtt megirigyelhetné.. De neki igazán szomorú esete volt, csontvelőrákja ha jól emlékszem, 3-szor vagy 4-szer kemózták, egy pár hónapig minden rendben volt aztán újra visszajött neki. Az utolsót már nem vállalta el... Sajnáltam szegényt, jóformán semmi gyerek kora nem volt, mindig a kórházban feküdt.. :(. És mit gondolsz az olyan teóriákról, amellyel (állítólag) a régi öregek használtak többé kevésbé sikeresen a rákkal szemben? (fokhagyma, különböző gyógynövényekre gondolok)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!