Nagyon erős pánikbetegség. Hogyan küzdhető le?
Értem. Én is pánikbeteg voltam, tudom h min mész keresztül, de ne add fel, akkor keress tovább egy jobb pszichiátert. Én nekem csak egy ideig kellett gyógyszert szednem, paroxatot kaptam, meg frontit. És mellette pszichológushoz is jártam. De mondjuk első körökbe én is kóklert kifogtam. :( Addig próbálj meg egészségesebben élni, pl. sétálj a lakás környékén, otthon könnyebb torna gyakorlatokat csinálj, több vegás kaját egyél, mint húsosat stb. Esetleg próbáld még addig meg a valériánát és a b komlex vitamin szedését. Ezek biztos, h vmennyire, amíg nem találsz jobb dokikat fognak segíteni.
Ha nagyon erősen pánikolsz az még segített rajtam anno, h hideg vízzel leöntöttem hirtelen a fejemet. Ne vedd sértésnek, de régen ugye a hisztiseket is így "kezelték" és innét jött nekem az ötlet. Persze a pánikbetegség nem hiszti, de viszont olykor bevált.
Valeriana relaxot szedek, de nem minden nap (anyum orvos), de nem minden nap, csak amikor pánik előtt még be tudom venni, pánik közben meg már mindegy, mert nem használ.
Itthon tornázom gyakorlatokat végzem minden hétköznap. Nagyon ritkán 2 hetente egyszer az esti kutyasétánál futok is 30-40 métert utána leállok. Van, hogy jól esik, van hogy utána azt hiszem meghalok. Éjszaka vagyok fent általában, és ha sötétedés után kell kimennem az utcára semmi problémám nincsen. Amennyiben nappal KELL valamit tennem, azonnal rosszul leszek, ha megtettem és hazafele tartok akkor már jól vagyok. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy gyalog 10 percre lakom a kórháztól. Hol jó,hol nem jó, mert nagyon sok mentő jár, és mindent hallani, és sokszor megijedek ettől is. Rájöttem már egy két kisebb trükkre, mikor tudok megnyugodni. Csak nem merem leírni, mert nem szokványos és nem szeretnék még névtelenül is vicc kategória lenni. Viszont a vízről jut eszembe, ha rám tör a rosszullét, és úgy érzem nem múlik el egy hamar, akkor beülök a fürdőkádba. Hol meleg, hol hideg vízbe, de az mindig megnyugtat. Mostanában a légzési problémákra paráztam rá nem a magas pulzusra. (de persze arra is)
Én is keresztül mentem ezen és nem is olyan rég még kísérővel sem mindig mertem kimozdulni.Képzelheted!...
Tudom, hogy ijesztő ez az állapot, de nem szabad hagyni hogy letörjön és túlzottan belelovalni magad.A pszichológus, pszichiáter lófittyet sem ér.A pszichológushoz én csak azért jártam, mert ingyenes volt és jó volt néha kicsit értelmesen beszélgetni valakivel a nagy bezártságban, de amúgy semmit nem ért....A dilibogyóktól féltem, sose szedtem.
Most már újra eljárok félelem nélkül bárhová, szinte teljesen visszanyertem régi önmagam, saját erőből.Nem mondom, hogy sosem szorongok, de már úrrá tudok lenni rajta.Egy valami biztos módszer van ennek leküzdésére:az, hogy szembe nézel a félelemmel, elgondolkozol magadon, változtatsz a hozzáállásodon.Minél többször sikerül leküzdened a félelmedet, annál kisebbre zsugorodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!