Túl magas TSH? Mit kell ilyenkor csinálni?
A héten voltam vérvételen, és ma megkaptam az eredményeket.A TSH-m 8,5. És azt írják, hogy a normális érték 0,4 - 4,0-ig tart. Ez nagyon súlyos? Mitől alakul ki? Van valakinek valami tapasztalata a pajzsmirigy alulműködéssel kapcsolatban?
Egyébként vannak tünetei ennek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
15/l
Nekem 9,870-es volt a TSH-m úgy 1 hónapja. Elküldött a háziorvosom ultrahangra és endokrinológushoz. Mivel az endok.-hoz(bocsi, rövidíteni fogom) hamarabb kaptam időpontot, így előbb oda mentem. Ő azt mondta, hogy valószínűleg örökletes, de ugye én ezt nem tudhatom más okból kifolyólag. Írt fel L-Thyroxin Henninget, abból kell 1-et szednem és 1 hó múlva újabb vérvétel és rá 1 hóra kontroll. Utána voltam uh-n, ott mondták h kicsit nagyobb a pajzsmirigyem. Elvittük egy másik endok.-hoz is, ő is azt mondta, hogy valami gond lehet, de azért szoktak egy olyan vizsgálatot csinálni, amivel megszúrják a pajzsmirigyet vagy mit és vesznek belőle mintát, hogy ez jódhiány miatt van e vagy autoimmun betegség. Szóval, ha mész háziorvoshoz, akkor ezt is kérjed tőle, mert nem fogja magától adni. Nekem nem lett meg ez a vizsgálat, de most szedem a gyógyszert.
Tünetei:
Étvágycsökkenés
Súlygyarapodás
Fásultság
Száraz és hűvös bőr
Rekedt, mély hang
Vékony, szálkás haj
Szívmegnagyobbodás és lelassult szívverés (bradikardia)
A megemelkedett koleszterinszint miatti korai érelmeszesedés
Nőknél menstruációs zavarok
Terméketlenség
De van több tünet is, keress rájuk. Lehet neked is tünetszegény pajzsmirigy alul-működésed van, de azért kérj egy másik vérvételt is, az a biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!