Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vércukorszint mérővel meglehet...

Vércukorszint mérővel meglehet állapítani hogy valaki cukorbeteg-e?

Figyelt kérdés
A tünetek eléggé rám illenek,van 1 vércukorszintmérő,nem az enyém de azzal megtudnám nézni,de nem tudom milyen érték lenne a normális és hogy egyáltalán meg lehet -e vele nézni.
2014. ápr. 22. 15:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ági, amit leírtam, azok az egészséges ember értékhatárai. Természetesen cukorbetegeknél mások (magasabbak) a határok, mert egy beteg embernek nem olyan egyszerű letornáznia a normális tartományba a vércukrát, mint annak akinek már eleve ott van.

Amúgy meg nem csak az éhomit kéne mérni, hanem az evés utánit is. Az sokszor többet elárul. Nekem például az éhomim mindig tökéletes szokott lenni (4.2-4.5 közötti), de ha eszek valamit, amiben akárcsak minimális szénhidrát is van, evés után megduplázódik, megháromszorozódik az érték. Az pedig már nem normális egyáltalán. Ha csak az éhomi cukromat nézném minden nap, megállapíthatnám, hogy nem vagyok cukorbeteg, semmi bajom nincsen! Sajnos a háziorvosom is elkövette ezt a hibát, hogy csak azt nézte a vérképemen, így egészségesnek titulált. Aztán elmentem maszek úton egy terheléses vizsgálatra, na ott már rögtön kiderült, hogy egyáltalán nem vagyok olyan egészséges, mint amilyennek a reggeli cukorértékemből tűnök, mert a glükózivás utáni cukraim nagyon magasak lettek.

2014. ápr. 24. 15:22
 12/12 B.Ági ***** válasza:

Nekem meg az éhomi mindíg valamennyivel /nem sokkal/magasabb a napközbeninél.

Lehet, hogy nálam a Somogyi dolog érvényesül.

2014. ápr. 24. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!