Vércukorszint mérővel meglehet állapítani hogy valaki cukorbeteg-e?
Reggel éhgyomorra kell mérni először, 3,5-6,0 között kell lenni. Ha nem ennyi, akkor az már gyanús, orvoshoz kell fordulni.
Reggel éhgyomorra 3.9-5.5 értékek a jók. Vannak laborok, ahol kicsit tágabbak a határok, még a 5.9-ig elfogadják, de az mindenképpen jobb, ha 5.5 alatt van. Ha 6.0 és 7.0 között van, az emelkedett éhgyomri vércukorértéket jelent. Az már nem egészséges, de még nem feltétlenül cukorbetegség, viszont valami baj van a szénhidrát anyagcserével, úgyhogy azzal is kezdeni kell valamit, mielőtt cukorbetegség lesz belőle. Ha 7.0 felett van az éhomid, az már cukorbetegség. A másik dolog, hogy napközben evés után soha nem mehet 11.1 fölé, mert az is cukorbetegségnek számít, akármit is ettél, egészséges emberben egyszerűen nem megy olyan magasra.
De azt tudnod kell, hogy ha otthon normális értékeket mérsz is, attól még fennállhat nálad az inzulinrezisztencia, ami a cukorbetegség "előszobája". Ezt cukorterheléses vizsgálattal laborban tudják csak megvizsgálni, mert otthon az inzulin szintjét nem tudod mérni. Márpedig az inzulin az, ami segít "eltakarítani" a cukrot a véredből, úgyhogy ha annak a szintje nem jó, akkor előbb-utóbb cukorbetegség lesz abból is, ha nem kezelik.
A mamámé volt,ő cukor beteg volt.van hozzá tesztcsík is.
Tudom hogy nem 100% biztos ha ezzel meg nézem,de ez is valami.
Én már 3 éve 2-es cukros vagyok.A biztonság kedvéért naponta mérem a cukromat /éhomi/Nagyon változó, mert rengeteg mindentől függ a mért cukor. Időjárástól, frontátvonulástól, pillanatnyi idegállapottól, a kipihentségtől és még rengeteg mindentől függhet.
Úgyhogy szerintem nem szentírás, hogy csak 5,5 ill.6,00 közt lehet a jó érték.
Szerintem a 6,2-6,3 is még elfogadható érték,ha ez néha előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!