Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Inzulinrezisztencia diéta. Ki...

Inzulinrezisztencia diéta. Ki segít nekem?

Figyelt kérdés

Szóval kimondták felettem is az "ítéletet", inzulinrezisztens vagyok.

Megmondom őszintén nem vágott annyira gyomorszájon a dolog, mert szeptember óta fogytam 15 kilót azzal, hogy a szénhidrátokat visszább vettem, és már ott tartok, hogy napi 1200 kalória és max 110 gramm ch elég nekem. Most a dokim ezt a 160 grammos diétát ajánlotta nekem, de mivel elsősorban csinosodás céljából fogytam le, így félek, hogy ha tartom ezt a 160-as diétát, akkor elkezdenék hízni.

Persze azt is tudom, hogy ha nem lépem túl a kalóriakeretemet, akkor nem tudok hízni. De nekem alapvetően ez a 160 gramm ijesztően soknak tűnik. Mióta olvasgatok a témában, azóta azt az elvet vallom, hogy kevés lassú felszívódású ch, sok fehérje és mérsékelt zsír. Erre elém raknak egy olyan diétát, ami óvatosságra int a fehérjével, zsírral kapcsolatban, és a napi makrotápanyag keretem 55%-a szénhidrátokból kell álljon. (Kb. 30-40% volt eddig.)

Paleot a tejtermékek miatt nem tudom elkezdeni. Szükségem van a kávémhoz arra a fél deci tejre, egy pohár kefirre napközben, ezeket nem bírnám elhagyni...sok mindent el tudtam, de ezt nem.

Ki hogyan tartotta be az IR diétáját? Kérdéseket, ötleteket, tanácsokat, tapasztalatokat várok kedves sorstársak!

2014. ápr. 8. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Az elején tényleg baromi nehéz a 160 g-ot megenni. Folyton azt éreztem, hogy tele a gyomrom, nem kívántam a kaját.

De pár hónap alatt hozzászokik a szervezet. És nem fogsz hízni tőle, mert megfelelő tápanyagokat eszel.

Teljes kiőrlésű lisztek, ezek pékárui, bulgur, hajdina, köles, barna vagy basmati rizs.

Legnehezebb, hogy a hús zöldség kombót elfelejtheted, illetve muszáj hozzá enni valamilyen egyéb szénhidrátot is, mert a zöldségekben magukban olyan kevés a CH, hogy nem tudsz annyit megenni belőle, hogy elég legyen.

2014. ápr. 8. 17:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja és azt kifelejtettem, hogy gyümölcsöt viszont nem ehetsz annyit, amennyit szeretnél.

Tavaly nyáron szó szerint elsírtam magam, hogy uzsonnára cseresznyéből csak egy kis maréknyit ehettem.

2014. ápr. 8. 17:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Bocsi az offért, de fehérjéből és zsírból mellette mennyit vittél be? Kalóriabázison vezetek mindent, átlagban el tudom mondani, hogy napi kajám hústartalmától függően kb. 50 g fehérje, és olyan 50-60 g zsír társul a a 110 g szénhidrátom mellé. Tudom a gyümölcsöt, azon a "krízisen" már túl vagyok, mert amikor viszem fel a másnapi kajámat a bázisra, hogy mit fogok enni, és gyümölcs is lesz a menümben, akkor az nagyon megköti a kezem szénhidrát ügyileg.
2014. ápr. 8. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!