Előbb-utóbb nem lesz valami baja a szívemnek a szociofóbiám miatt?
Figyelt kérdés
Elég súlyos szociofóbiám van. Ha emberek közé kell mennem, akkor garantált a napi 4-5 pánikroham, aminek során össze-vissza kezd verni a szívem, hogy az izzadásról, a fuldoklásról és a remegésről ne is beszéljek... arra lennék kíváncsi, hogy nem fog-e ez a sokszor felgyorsuló szívverés valami gebaszt okozni az érrendszeremben vagy a szívemben.
21/L
2014. ápr. 3. 22:42
1/4 anonim válasza:
De, okozhat problémát majd az évek múlásával..
Viszont nem értem ezeket a fóbiásokat.. szerintem nincs olyan, amit nagy akarat erővel, kitartással, elszántsággal nem lehetne legyőzni... csak te túl gyenge vagy... mindenesetre elég sz@rr lehet így élni. Én mindenáron megpróbálnék valahogy változtatni rajta.
2/4 anonim válasza:
Az előző válaszolóba annyi együttérzés szorult, mint egy darab fába! Ilyen nincs, hogy valaki eldönti, hogy nem lesz szocfóbos és akkor meggyógyul egyik napról a másikra! Egy rákos embernek sem mondanak olyat, hogy azért vagy beteg, mert túl gyenge vagy és nem vagy hajlandó küzdeni a rákod ellen. A mentális problémáknak, beleértve a fóbiákat, depressziót, mindenfélét, szintén kémiai, biológiai alapja van, amit nem tudsz egymagad befolyásolni. Egy mentális betegnél az agyban lévő folyamatok nem úgy működnek, mint egy egyészségesnél, és ezt te nem tudod egyszerű gondolkodással befolyásolni. Rengeteg vizsgálat alapján kimutatták már, hogy pl. depressziós betegeknek az agya nem ugyanott vagy nem ugyanolyan mértékben stimulálódik bizonyos ingerek hatására, mint az egészséges embereké. És ha valami gebasz van az agyban, az az egész szervezetedre kihat. Mert ha az agy hibásan mondjuk támadásnak érzékel egy egyszerű hétköznapi kapcsolatfelvételt is, akkor erre úgy reagál, hogy mindenféle védekező mechanizmusokat indít be, stresszhormont termel, növeli a pulzusszámot és a vérnyomást, növekedik a vércukorszint is, és hosszú távon ezek okoznak/okozhatnak problémát. Vagy a szív gyengül el vagy a vércukor okoz érelmeszesedést.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az első válaszadónak nyilván nincs ilyen problémája, de szerintem más kérdező is megköszönné, ha legközelebb csak a feltett kérdésére válaszolnál, a többit pedig (hogy kezeltetem-e magam és hogy mennyire szar érzés), bízd csak rám! A másodiknak pedig köszönöm a hosszú, igényes és informatív választ. :)
2014. ápr. 6. 22:19
4/4 anonim válasza:
Sajnos én is ebbe szenvedek de érdemes elmenni egy teljes sziv vizsgálatra én is folyton ezt érzem sajnos :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!