Diétától miért magas a vércukrom?
Én azt mondom minden mérés csupán formaiság. Vannak szabályai, akár az orvosok is megnézhetnék hogy mit hogyan kell mérni. De ez olyan primitív dolog, amit ma egy 8 éves gyerek is meg tud csinálni: megnézi az interneten a megfelelő leírás alapján például a vércukorszint mérés szabályos elvégzését. Nem ehhez kell a diploma..
A lényeg inkább az, hogy eleve nem kellene kenyeret enni, meg abonettet. Ezek mind keményítőforrások, a keményítő az gyakorlatilag szőlőcukor, most az a glikozidos kötés ami miatt ezek össze vannak kapcsolódva az pusztán formalitás.
Sajt meg az inzulin érzékenységnek árthat, szóval a nyugati étrend fő elemei nem véletlenül felejtősek. És ezen nem az segít ha monitorozzák a cukorszintet, hanem ha szénhidrátszegényen, keményítő nélkül eszik az ember :)
Tehát ha jól értem, indokolt a 10-es vércukorszint, mert a kérdező, fujj, meg mert enni egy szelet kenyeret, némi sajtot, meg azokat a fránya rendkívül egészségtelen gyümölcsöket?
Nem is értem, hogy nem halt még ki az emberiség!!!!
Bármit is írnak a paleolit "szakirodalomban", a 10-es vércukorszint NEM NORMÁLIS, főleg akkor nem, ha esetleg az éhomi is magasabb.
Amikor a cukorbetegség gyanúja felmerül, NINCS KÜLÖNBSÉG abban, milyen ételtől megy fel a vércukorszint.
Az egészséges embernek akkor sem 10-es a cukra, ha megiszik egy pohár vizet 8 deka cukorral a terheléses vércukorvizsgálaton.
Kérdező!!!
Ne hagyd magad megtéveszteni, járj a végére! Ha időben kiderül, hogy baj van, lehet, hogy elég a diéta. (Nem amit itt írnak, hanem amit a diabetológián kapsz.) Ha sokat próbálkozol, könnyen lehet belőle inzulin.
Ha meg a homokba dugod a fejed, jönnek a cukrbetegség szövődményei, nyugodtan rájuk kereshetsz a neten.
És persze benne van a pakliban, hogy kivizsgálnak, és azt mondják, hogy nincs gond. De inkább legyen egy felesleges vizsgálat, mint a szövődmények. Szerintem.
De a döntés a tied.
És nem érdekel a 0%.
Mindenki SAJÁT MAGÁÉRT felelős 100%-ban.
4. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!