Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Diétától miért magas a vércukrom?

Diétától miért magas a vércukrom?

Figyelt kérdés
3hete diétázom(nem diabéteszes) és észrevettem,h.magas a vércukrom.9és10körüli.kenyeret,cukrot nem eszek,szinte csak egészséges ételeket,akkor miért ilyen magas?
2014. márc. 18. 09:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én azt mondom minden mérés csupán formaiság. Vannak szabályai, akár az orvosok is megnézhetnék hogy mit hogyan kell mérni. De ez olyan primitív dolog, amit ma egy 8 éves gyerek is meg tud csinálni: megnézi az interneten a megfelelő leírás alapján például a vércukorszint mérés szabályos elvégzését. Nem ehhez kell a diploma..

A lényeg inkább az, hogy eleve nem kellene kenyeret enni, meg abonettet. Ezek mind keményítőforrások, a keményítő az gyakorlatilag szőlőcukor, most az a glikozidos kötés ami miatt ezek össze vannak kapcsolódva az pusztán formalitás.

Sajt meg az inzulin érzékenységnek árthat, szóval a nyugati étrend fő elemei nem véletlenül felejtősek. És ezen nem az segít ha monitorozzák a cukorszintet, hanem ha szénhidrátszegényen, keményítő nélkül eszik az ember :)

2014. márc. 18. 10:44
 12/15 anonim ***** válasza:
+ a gyümik is dugig vannak cukorral.
2014. márc. 18. 10:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Tehát ha jól értem, indokolt a 10-es vércukorszint, mert a kérdező, fujj, meg mert enni egy szelet kenyeret, némi sajtot, meg azokat a fránya rendkívül egészségtelen gyümölcsöket?

Nem is értem, hogy nem halt még ki az emberiség!!!!

Bármit is írnak a paleolit "szakirodalomban", a 10-es vércukorszint NEM NORMÁLIS, főleg akkor nem, ha esetleg az éhomi is magasabb.

Amikor a cukorbetegség gyanúja felmerül, NINCS KÜLÖNBSÉG abban, milyen ételtől megy fel a vércukorszint.

Az egészséges embernek akkor sem 10-es a cukra, ha megiszik egy pohár vizet 8 deka cukorral a terheléses vércukorvizsgálaton.

Kérdező!!!

Ne hagyd magad megtéveszteni, járj a végére! Ha időben kiderül, hogy baj van, lehet, hogy elég a diéta. (Nem amit itt írnak, hanem amit a diabetológián kapsz.) Ha sokat próbálkozol, könnyen lehet belőle inzulin.

Ha meg a homokba dugod a fejed, jönnek a cukrbetegség szövődményei, nyugodtan rájuk kereshetsz a neten.

És persze benne van a pakliban, hogy kivizsgálnak, és azt mondják, hogy nincs gond. De inkább legyen egy felesleges vizsgálat, mint a szövődmények. Szerintem.

De a döntés a tied.

És nem érdekel a 0%.

Mindenki SAJÁT MAGÁÉRT felelős 100%-ban.

4. válaszoló

2014. márc. 18. 11:33
 14/15 anonim ***** válasza:
minimorisz a maga csõlátó paleos megközelítésével tènyleg tud idegesítõ lenni, de egy szóval nem mondta, hogy normális, pusztán rávilágít, hogy egy cukorbetegnek illene tisztában lennie azzal, hogy mit eszik, mert esetleg bele is halhat...
2014. márc. 18. 11:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Kösssz
2014. márc. 18. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!