Milyen betegsége lehet a 10 hónapos kislányomnak a véreredmény alapján? Van köztetek Orvos esetleg?
Vörösvérsejt sülly 42mm/h*
GOT 48 U/L*
GPT 17 U/L
Gamma GT 14 U/L
Alkalikus fosz. 548 U/L
LDH 622 U/L *
Glükóz 4,8 mmol
Kálcium 2,69 mmol
Foszvát 1,77 mmol
C rektiv protein 9,69 mg /L *
Vas 9,4 umol/L
Vérkép
Fehérvérsejt 12;8 Giga/L
Neutrorofil 4,11 Giga/L
Limfocita 7,16 Giga/L
Monocita 1.21 Giga/L *
Eozinnofil 0.30 Giga/L
Bazofil 0.03 Giga/ L
Neutrofil 32.20 %
Limfocita 55.90 %
Monicita 9.40 % *
Eozinofil 2.30 %
Bazofil 0.20 %
Vörösvérsejt 5.0 Tera /L
Hemiglobin 126 g/L
Hematokrit 0.37 L/L
MCV 74.1 fl *
MCH 25.5 pg
MCHC 343 g/L *
Tromicita 585 Giga/L *
MPV 9.5 fl
RDW-SD 33.2 *
Ez a csütörtöki véreredménye,amire azért került sor,mert kicsit sárga.. Igaz nagyon szereti a sárgarépát,eszi is issza is.
1 hete volt vírúsos kötöhàrtya gyúlladása, folyamatosan 2 hete piros a torka.
Az eredményre az orvosunk csak csoválta a fejét, mert hogy nem lehetne egyszere magas a vérsüllyedés és a májfunkció. (?)
Hétfőre beutalt minket egy kivizsgálásra.
De addig is mire gondoljunk?
Nagy baj lehet vele??
Köszönöm előre a válaszokat
Nem vagyok orvos, de annyit tudok, hogy ha valaki sárga, akkor az a májfunkciós értékekben is megmutatkozik. Én magam Gilbert kóros vagyok, az egy májenzim probléma, ha nekem ez az érték felszökne magasra, akkor én is besárgulnék. Tehát valami miatt a májfunkciójával van gond. Ami meg teljesen rendben van, hogy kivizsgálják. Az is lehet, hogy valamilyen gyógyszer váltotta ki, ami hatással volt a májára vagy eleve valamilyen májprobléma van a háttérben.
A magas süllyedés pedig gyulladásra utal. Mivel írod is, hogy torokgyulladása van, kötőhártya gyulladása is volt, így a magas süllyedési értéken nem is csodálkozom.
Persze hogy rendben van hogy kivizsgálják. Ezt nem is vitattam ,csak hétfő az még nagyon messze van,és nem éreztem kielégitőnek az orvosunk válaszát... Nagyon aggódok a lányom miatt,és nem tudom mwkkora lehet a baj.
Kiváltó ok amire gondolni tudok,esetleg a Nurofen,mert ha beteg semmi mást nem írnak neki csak azt napi 3x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!