Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Agyba vizeles. Mit tegyek?...

Agyba vizeles. Mit tegyek? (tobbi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok egy egeszsegi problema gyotor engem de nagyon 16 eves fiu vagyok es mar nem tudom mit csinajak az ejaszakai vizelesel nagyon szegyelem is es nagyon idegesit mar .. elege turelmetlen vagyok mar ez ugyben mert eddig mind vartam hogy hatha... most mar este 5-6 utan szinte semmi folyadekot nem fogyasztok es ejjel is bekapcsolom az ebresztot eleg surun ... nem hiszem hogy pshikus gondjaim lennenek hiszen nyari szunetbe eleg komoly helyen dolgoztam ahhol sok volt a stresz es a fonoktol is eleg sok nyomas kerult ram de akkor nem volt ez a problemam de ahogy megkezdodot a suli megint elo jott nem tudom eldonteni hogy a suli miatt van vagy esetleg a gep (jatekok) nyaron nem szoktam jatszani mert nem volt idom Szerintetek ?

2014. febr. 25. 20:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Bocs, én leragadtam az agyba vizelésnél :D De tippem nincs
2014. febr. 25. 20:21
 12/23 anonim ***** válasza:

És ez mióta van? Írod, hogy nyáron nem volt. De előtte igen és most is. De már évek óta vagy mióta?

Ha tudod, mikor kezdődött, akkor gondold végig, hogy mik történtek akkor a suliban. Izgultál-e valami miatt? Akár tanulás, vagy egy szigorú tanár, vagy beszólogatós osztálytárs, vagy bántott valaki?

2014. febr. 25. 20:25
 13/23 anonim ***** válasza:
valahogy azért az iskolával összefügghet.. és ha úgy érzed, hagyd a fenébe a gépi játékokat. Az ivással és az ébresztéssel nincs összefüggésben, az ébresztgetéssel csak azt éred el, fáradtan kell másnap kelni. Iskolában van pszichológus? vagy ha nincs, a rendelőben? az orvos, pszichológus nem "csúfolna"és titoktartásra kötelezettek, nem is szoktak a betegségekről beszélni, és komolyan vennék a gondod. Lehet, hogy néhány beszélgetés kioldaná ezt a feszültséget, ami okozza. Mikor kezdődött? vagy iskolaidőben mindig volt? van esetleg valaki az osztályban/ iskolában akitől tartasz, félsz, csak letagadod magad előtt is? Lenne olyan,aki ha elutazna külföldre, megkönnyebbülten felsóhajtanál? A tanulás megy, van ami nyomaszt? mi szeretnél lenni? este egy füzetbe írjál pár sort, lefekvés előtt, ami jön, kézzel (ne géppel) ez segíti rendezni az aznapi történéseket, nem kell sokat, csak pár sort, ahogy jön (magadnak, nem kell senkinek megmutatni)
2014. febr. 25. 20:28
 14/23 A kérdező kommentje:
hat sulibol annyi hogy kicsit szegyenlos vagyok es nem nagyon van temam a lanyokal de nem csufolnak es fiukal nagyon is jol egyezek tehat haverkodok nincs gond nem bantanak ..ami engem illet a tanulas hat az kozepes nem mernok lennek csak kamion sofor szeretnek lenni mivel nagyon szeretnek mar vezetni ugy erzem az mindenem
2014. febr. 25. 20:33
 15/23 A kérdező kommentje:
Legnagyobb probelma hogy sajnos fogalmam sincs hogy mi okoza mar nagyon reg ota megy ez tehat amiota tudom mindig volt szunet utana megint de nyaron amikor nem volt suli akkor nem de viszont akkor gep sem volt nem tudom hogy mi lehet
2014. febr. 25. 20:35
 16/23 anonim ***** válasza:

1) ne szégyelld, valami gubanc van, amit ki lehet oldani, betegség, nem tehetsz róla, ugyanúgy ne szégyelld, mintha lázas lennél

2) próbáld meg az írást, amit fentebb javasoltam, rajzolhatsz is közben.. kamionokat.. utakat..hegyek között.. szép tájakon... ne törődj senmmivel, csak egy kicsit lazulj el, lefekvés előtt, ne gondolj aggódva,mi lesz. Ne húzd fel az órát, csak amikor fel kell kelni, és gondolj arra, mindegy, mi lesz ma éjjel. az is nagyon jó, ha este végig mész a napodon, csukott szemmel, képekkel, csak a tényeken, reggeltől estig. Lehet, hogy belelalszol, de nem baj az sem. Ezt érdemes minden este megtenni, észre fogod venni, jó hatású (feldolgozódnak az események) és még azt is észreveszed egy pár nap múlva, hogy ilyenkor olyan dolgokat is felidézel, amit akkor mintha nem is láttál volna... Menj, jó képzeleti kép kidolgozást kívánok, ez fontos!

2014. febr. 25. 20:50
 17/23 A kérdező kommentje:
koszi szepen hat ha 2 heten bejul nem sikerul valami megoldasra jutni hat akkor biza elmegyek pszihologushoz ez igy mar nem dolog
2014. febr. 25. 20:57
 18/23 anonim ***** válasza:
Jó.. de most igyál egy pohár vizet (nem azzal függ össze) nem kell 4x kimenni (azzal sem), és tedd, amit mondtam. És most ne aggódj.. lesz, ami lesz.
2014. febr. 25. 21:00
 19/23 A kérdező kommentje:
hat nem jott ossze :(
2014. febr. 26. 13:33
 20/23 anonim ***** válasza:

de majd fog.. amikor az aggódás, szorongás leáll.. lehet, hogy ehhez szakember segítsége kell, pszichológus. Valami nagyon mélyen lenyomva bántja a lelkedet, lenyomva a tudat alá(ezért nem tudsz róla, nem tudod megfogalmazni) és ez a lefojtottság bosszút áll - amikor a racionális tudatrész alszik.. A nemivás, éjjeli ébresztés biztos nem jó.. Rá kéne találni erre a lefojtott részre, ránézni, azt a tudatrészedet is elfogadni, "megölelni" (ne szégyelld magad) - és elmúlik, elillan..

A kamionok közt is vannak típusok? melyik a legjobb? én nagyon meglepődtem, mikor egyszer láttam kamion versenyt, és hogy csak az eleje megy.. azt gondoltam, az a jó nagy, hosszú versenyzik:))

2014. febr. 26. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!