Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sclerosis multiplex desofitis....

Sclerosis multiplex desofitis. Milyen betegség ez? Létezik egyáltalán vagy becsapott?

Figyelt kérdés
Egy sráccal megismerkedtem nem rég,de mivel van barátom,nem nagyon foglalkoztam vele,csak beszélgettünk. Ma írta,hogy ez a betegsége van és valószínüleg másfél éven belül meghal. Rákerestem a neten,de semmit nem írnak róla. Van ilyen betegség egyáltalán?
2014. febr. 24. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Sclerosis multiplex letezik, ellenben abba nem gyorsan hal bele valaki, hanem akar evtizedek alatt. Itt valami kamuszagot erzek...
2014. febr. 24. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:
elég kamuszagú a történet. az SM-nek az első tünetei 20 és 50 év közt jelentkeznek és még ezek sem feltétlenül utalnak rá. ha valakinek sokáig vannak látásgondjai, vagy a mozgásával, akkor egy MR kimutatja a betegséget. én pl találkoztam egy olyan nővel aki ebben szenved. 50 körüli és csak a látására panaszkodott..
2014. febr. 24. 20:48
 3/9 A kérdező kommentje:
A srác 18 és a bal szemére vak...ennyit tudok.
2014. febr. 24. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet h létezik ez a betegség, de az is előfordulhat, hogy a világ elfelejtett tudni róla, mert olyan nincs, hogy a google sem ismeri - ahogy beírtam, csak a te kérdésed adja ki a többi értelmetlen teljesen más linkek.

Ez nem halálos betegség :D

Durva lenne. AKkor ez a mutáció olyan lenne neki mint a rák v hasonló:?--- Hihetetlen, hogy emberek mit meg nem próbálnak azért, hogy odafigyeljenek rájuk...

- ezt csak úgy mondom, hogy nekem is SM-em van és nem fogok meghalni (azaz a betegségból adódóan) persze lehet h holnap rámzuhan egy meteor szóval a betegség biztos nem okoz ilyet, csak nézz utána, mert több SM típus van, de azt a haladásuk alapján csoportosítják pl h relapszáló remittáló, stb, de ez a kategória 100% hogy nincs benne

2014. márc. 6. 22:09
 5/9 anonim ***** válasza:
kedves második, nekem 17 éves korom óta van SM-em... ennyit a 20 és 40 közöttről :(
2014. szept. 3. 23:14
 6/9 anonim ***** válasza:
ezek csak hozzávetőleges életkorok. manapság már 16 éves lánynak is lehet mellrákja, vagy 30 évesen vastagbélrákja. és van rá példa.
2014. szept. 4. 18:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sclerosis multiplex létezik, 2 év alatt nehéz belehalni (nagyon ritka elsődlegesen progresszív, egyből nagyon romló változat lehetne képes ilyenre talán - amit számomra elképzelni is nehéz pláne így megjósolni az időtávot, hogy hová milyen hamar fejlődne és alakulna a betegsége).

11 évesről is tudok, akiről ezt a diagnózist (SM) állította fel az orvosa egy határral nyugatabbra tőlünk.

A kérdésedre: a betegségek nemzetközi kódjai közt nincs _desofitis_ SM-hez tartozó betegségkód.

2015. febr. 15. 18:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Tudom, kicsit késői válasz, de nem létezik Sclerosis Multiplex desofitis. A Sclerosis Multiplex külön létezik, viszont a betegséggel akár 30 évnél is többet lehet élni (nyilván nem a legjobb életminőségben). Viszont néhány ritka variánsa a betegségnek, okozhat néhány éven belüli elhalálozást.
2021. márc. 11. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:
*ami okozhat néhány éven belüli elhalálozást.
2021. márc. 12. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!